Ausdauer

The God Squad

Muziektheater

donderdag
18 mei
20:30 uur

Regie: Paul Feld

Tekst: Paul Feld

Muziek: Jasper Le Clerq, Andreas Suntrop en Daniël Lehmann

Spel: Gabby Bakker

The God Squad vertelt het verhaal van Trinity, een jonge vrouw die 16 juli 1945 om 5.30 uur ’s ochtends wordt geboren in de woestijn van New Mexico. Precies op dat moment vindt een enkele kilometers verderop de test met de eerste Amerikaanse atoombom plaats. Een gebeurtenis die de rest van haar leven zal bepalen. We volgen haar levensloop aan de hand van haar muziek, als frontzangeres van de hippieband THE GOD SQUAD. Van haar jeugd in een extreem christelijk gezin in een klein dorpje in New Mexico, via de ontdekking van de liefde en de farmaca, naar de opstand tegen het massasysteem. Een levensreis die via de flower power, rock ‘n roll, punk en disco uitmondt in een fundamentalistische revolutie.

Samen met Trinity reizen we kriskras door de tijd en leren onze eigen geschiedenis met nieuwe ogen bekijken. De muziek voor The God Squad wordt geschreven door de drie componisten van Ausdauer: Jasper le Clercq, Andreas Suntrop en Daniël Lehmann. Dit keer nemen zij het Quatuor pour la Fin du Temps van Olivier Messiaen als basis. Dit onbetwiste meesterwerk is geschreven en uitgevoerd in een Duits gevangenkamp tijdens WO II en is geïnspireerd op het Bijbelboek Openbaringen. De muziek vormt de onderstroom waarop de invloeden van gospel, flower power, rock ‘n roll, disco en punk als kurken drijven.

De rol van Trinity wordt gespeeld en gezongen door Gabby Bakker, bekend van onder meer de gezelschappen Aluin en Het Filiaal. Bakker heeft een prachtige zangstem en een expressieve en onderkoeld geestige manier van acteren die perfect aansluit bij de belevingswereld van de tekst. Met haar subtiele timing en gevoel voor absurditeit is zij in staat de betekenis van de muziek naar believen te beïnvloeden en naar haar hand te zetten.

Recensies

The God Squad

“Tere zielen kunnen beter veilig thuis blijven. Muziektheatergezelschap Ausdauer blikt met gitzwarte bril terug op de tweede helft van de twintigste eeuw, van atoombom tot golfoorlog.”

NRC

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal

Meer Muziektheater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer avondkassa: (071) 5141780
Open vanaf een uur voor de voorstelling tot aanvang.

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau