Firma MES

Rishi

Theater

zaterdag
6 mei
20:30 uur

Was Rishi Chandrikasing de verkeerde persoon op de verkeerde plaats? Op 24 november 2012 werd hij op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was 17 jaar en bleek ongewapend. Een noodlottige samenloop van omstandigheden. De drie witte acteurs van Haags theatergezelschap Firma MES lopen wekelijks over hetzelfde perron. Het had hen ook kunnen overkomen. Toch?

Dit voorval, dat tegelijk naast de deur én ver van hun bed lijkt, is een motivatie om te onderzoeken: hebben sommige mensen meer kans de verkeerde persoon op de verkeerde plaats te zijn? Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door het politierapport met getuigenverslagen en interviewde betrokkenen, dit alles verwerkte hij tot een serie teksten. Aan de hand hiervan vormt Firma MES zich een beeld: Wat gebeurde er die ochtend precies? Wie was Rishi? En wie was de agent die hem neerschoot? We presenteren elke avond een live-reconstructie van de gebeurtenis. Over hoe verschillende waarheden met elkaar botsen.

Firma MES organiseert naast theater ook Firma MES EXTRA: een verzamelnaam voor verrassende kleinschalige projecten. Eerder organiseerden we onder die noemer onze True Stories-middagen, theatrale rondleidingen door bordelen en een zomervoorstelling in de wildwaterbaan van Tropicana.

Deze voorstelling wordt op lokatie gespeeld. Houd de website in de gaten waar precies!

Recensies

Rishi

“[...]Het maakt Rishi, met al die perspectieven op dit horrorverhaal, tot een zinderende en zeldzaam mooie performance.”

Theaterkrant

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal

Meer Theater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer avondkassa: (071) 5141780
Open vanaf een uur voor de voorstelling tot aanvang.

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau