Marina Mascarell/Korzo Producties

Three Times Rebel

Dans

zaterdag
15 april
20:30 uur

Choreografie: Marina Mascarell

Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) bundelen de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en bieden hen een geschikt podium om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. In 2017 is de keuze gevallen op prijswinnend choreografe Marina Mascarell.

De Spaans-Nederlandse choreografe Marina Mascarell weet als geen ander haar betrokkenheid bij de samenleving op genuanceerde en poëtische wijze in dans te vertalen. In 2015 won ze de prestigieuze BNG Bank Dansprijs als aanstormend toptalent. Ook nu brengt ze een actueel onderwerp naar het podium: de gelijke rechten van mannen en vrouwen.

Three Times Rebel is een hommage aan de vrouwen die streden en strijden voor gelijke kansen. Vrouwen die door hun levenslange inzet en talent veel hebben bereikt. Denk bijvoorbeeld aan Rosa Luxemburg, Virginia Woolf, Frida Kahlo en Indira Gandhi. Maar het stuk gaat ook over vrouwen die in de schaduw van hun partner leven, zich vereerd moeten voelen in hun rol als muze en onder druk hun eigen ambities moeten opgeven. Ook anno 2016 kunnen we het emancipatieproces nog niet als afgesloten beschouwen. Three Times Rebel is een oproep om je stem te laten horen. Een prachtige cast van vrouwelijke dansers brengt deze dansdocumentaire tot leven.

Recensies

Three Times Rebel

“‘Feministische performance maakt ongerust.’”

Theaterkrant

Three Times Rebel

“‘Vier vrouwen en één man beginnen sterk in een frame van tentstokken; ze wuiven mee met het kader dat ze zelf herscheppen. Alsof ze zich voegen naar de beperkende hokjes waarin vrouwen vaak worden gestopt. […] Muzikant Yamilia Ríos legt ondertussen met laptop, zang en cello een dreigende soundscape onder de kluwen lichamen. Af en toe wordt dat gevoel van onraad mooi beantwoord met een raak beeld.’”

De Volkskrant

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal

Meer Dans

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer avondkassa: (071) 5141780
Open vanaf een uur voor de voorstelling tot aanvang.

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau