DANS/BEWEGING (Productiehuis Ins Blau)

BALLEN LOS (Work in Progress)

DansBlok

Add to my favorites

Discover the show

BALLEN LOS (Work in Progress)

Voor deze voorstelling geldt het Pay what you want-principe: Je bepaalt zelf hoeveel je voor de voorstelling betaalt. Je betaalt het zelfgekozen bedrag na afloop op de locatie. Graag wel van te voren een ticket reserveren!
Let op: De locatie is Kaserne Blau, Gooimeerlaan 25 te Leiden

Choreografie & Performance: 
Rosa Allessie, Éryn Nieuwint, Dieuwertje Spek, Tessa Wouters
Tekst & Zang: Oukje den Hollander
Compositie: Enrico Meijer 

BALLEN LOS - work in progress 

Tijdens deze work-in-progress presentatie laat collectief DansBlok zien waar ze staan in het maakproces van hun nieuwe voorstelling BALLEN LOS. Er is ruimte voor vragen, zowel van de makers aan het publiek als omgekeerd. Hierna werkt DansBlok nog 3 weken verder aan BALLEN LOS, voordat het op 25 november in première gaat. 

Over BALLEN LOS
De wereld raast voorbij en wij razen mee. We moeten sterk staan, ons kwaad maken, geen twijfel laten zien, recht op ons doel afgaan. Onfeilbare godinnen willen we zijn. Strevend naar alle paradoxale idealen waar we als vrouw aan moeten voldoen. Je moet gewillig en volgzaam zijn, maar niet te makkelijk. Een zelfstandige leider zijn, maar altijd iedereen de ruimte geven. Je moet moeder willen worden, maar ook carrière maken. Je moet mooi zijn, maar niet te verleidelijk of bedreigend. Word niet te oud, ben niet te bot, wees nooit egoïstisch, laat geen angst zien, val op, maar niet te veel. Uiteindelijk doen we alles net niet goed genoeg. 
  
We streven altijd naar meer, beter, succesvoller en houden alle ballen hoog. Falen bestaat niet. Maar hoe lang houden we dit vol? Waarom remmen we niet af? Willen we niet verzachten, om hulp durven vragen? Het is tijd om alle ballen los te laten. We brengen een ode aan vrouwelijkheid en de kracht van kwetsbaarheid.

Een dansvoorstelling met vier onfeilbare vrouwen en de serene stem van Oukje den Hollander. 

Over collectief DansBlok 
DansBlok zit in het makershuis van Ins Blau en bestaat uit 4 dansers/makers: Rosa Allessie, Éryn Nieuwint, Dieuwertje Spek en Tessa Wouters. Momenteel zitten ze in de Nieuwe Makers regeling van Fonds Podiumkunsten en daarnaast worden ze ondersteund door Gemeente Leiden en het Bernhard Cultuurfonds. Deze zomer tourden ze met hun voorstelling FRAME op festivals door het hele land en wonnen op Spoffin de publieksprijs.
DansBlok maakt zowel dansvoorstellingen als dansfilms. Inspiratie halen de vrouwen uit sociaal maatschappelijke thema's die henzelf en hun generatie bezighouden. Herkenbare gevoelens en situaties die zij als jongvolwassenen ervaren in onze samenleving worden vertaald naar gestileerde maar ook schurende producties.

Let op: De locatie van deze work in progress is Kaserne Blau, Gooimeerlaan 25 te Leiden

 

View all events

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden