THEATER

Agatha

Matzer Theaterproducties

11 December 20:30 Hour
Cancelled
€ 21.00
€ 15.50

Discover the show

  • Agatha
  • Agatha
  • Agatha

Agatha

Regie: Liliane Brakema
Tekst: Marguerite Duras
Spel: Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting

Agatha is een indringende en melancholische theatervoorstelling over… de liefde. En, een herinnering aan een liefde zo puur, mooi en oprecht dat die nauwelijks te bevatten is.

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een huis aan zee. Ze zoeken – haast op de tast – naar contact. Naar elkaar. Maar waarom kunnen ze elkaar nauwelijks aankijken? Welk geheim dragen zij met zich mee? Wat is er in het verleden gebeurd dat ze nu als bevroren lijken? Tijdens hun ontmoeting, delen ze hun geheimen met elkaar. En met ons.

Agatha is een fysieke, poëtische, sensuele en tragikomische voorstelling over het ultieme gevoel van liefde en geluk. Over ‘iets dat ontbreekt’ en voorgoed verloren is gegaan. Maar wat zijn Hij en Zij dan kwijtgeraakt, en waarom? Een verhaal over verwondering en verlies, over weemoed, intimiteit en een vervloekt verlangen.

Agatha is de nieuwste voorstelling van MATZER Theaterproducties en geschreven door Marguerite Duras. De talentvolle Liliane Brakema is gastregisseur voor deze productie die gespeeld wordt door Ali-Ben Horsting en Wendell Jaspers.

Zij:
Gevaarlijker, meer gevreesd, schrikwekkender, angstaanjagender, onbekender, vervloekt, dwaas, onuitstaanbaar, het dichtst bij het onuitstaanbare, het dichtst bij deze liefde.

Hij:
Ik begrijp het. Ik word gek van het begrijpen.

 

11 December 20:30 Hour
Cancelled
€ 21.00
€ 15.50

REVIEWS VAN Agatha

Brakema's Agatha toont hoe tegenstrijdig de waarheid is

- NRC | | Sterk

Liliane Brakema's Agatha prikkelt en wringt en vervreemdt

- Volkskrant | | Sterk