THEATER

Sloopkogel

Het sloopkogel-collectief

10 December 20:30 Hour
Cancelled
€ 19.00
€ 15.50

Sloopkogel

Tekst: Don Duyns 
Regie: Jef van Gestel
Spel: Ellen Goemans, Harm van Geel

Sloopkogel is een nieuwe voorstelling van het trio Don Duyns, Ellen Goemans en Harm van Geel
Een absurdistische reis door een wonderbaarlijke wereld

"Het leven kan alleen achteraf worden begrepen.
Het vervelende is dat het voorwaarts moet worden geleefd."

Søren Kierkegaard

Sloopkogel gaat over twee mensen die tastend hun weg in het leven vinden. Twee late veertigers, begin vijftigers. Twee hopeloos verdwaalden in de wereld van alledag, die zich staande proberen te houden door kleine rituelen en eigen codes en nukken, op zoek naar een grammetje geluk.

Van Geel en Goemans zijn in hun rollen alles verenigd in twee personen; man en vrouw, kind en ouder, levend en dood, twee aliens, levensecht èn een droom, vijanden en een spiegel voor de ander. In Sloopkogel is dit principe terug te zien in een constant verschuiven van namen, rollen en personages. Deze twee zielen slaan zich door eenzaamheid, verlies en desoriëntatie heen, op een manier die de toeschouwer paradoxaal genoeg juist hoop kan geven. Want ze geven nooit op. 
Dat daarin ook humor besloten zit spreekt voor zich; de tragiek van de mens kan ook juist zo grappig zijn (denk aan twee oudere mensen die op het strand in een forse windvlaag hun strandstoelen proberen op te zetten). De toon van de confrontaties is heftig en kan van het ene op het andere moment omslaan. Toch wordt het stuk nooit cynisch, omdat – zoals Goemans zegt – ‘het hoopgevende erin ligt dat ze constant met elkaar in gesprek blijven.’ 

 

10 December 20:30 Hour
Cancelled
€ 19.00
€ 15.50