THEATER

Women in Troy, as told by our mothers

Dood Paard

15 December 20:30 Hour
Last Tickets
€ 20.00
€ 15.50

Discover the show

  • Women in Troy, as told by our mothers
  • Women in Troy, as told by our mothers
  • Women in Troy, as told by our mothers

Women in Troy, as told by our mothers

Met/door/van: Tiago Rodrigues, Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki, Michael Yallop en Ramses van den Hurk.

Women in Troy, as told by our mothers vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders.
Heden en verleden worden door elkaar geweven, het persoonlijke en het mythische versmelten, helden worden monsters, slachtoffers worden daders en uiteindelijk eist het koor de hoofdrol op. De geschiedschrijving wordt bekeken met een feministische blik.

De tekst is van de hand van de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues. Voor Women in Troy, as told by our mothers laat hij zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de theatermakers: Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki.

We leven mee met de ambities en visies, angsten en verlangens, frustraties en woedes van Helena, Hecuba, Cassandra en Andromache.

15 December 20:30 Hour
Last Tickets
€ 20.00
€ 15.50

REVIEWS VAN Women in Troy, as told by our mothers

‘Women in Troy’ is een intelligente en fascinerende vertelling over mannelijk kwaad

- De Volkskrant | | Sterk

De lichte toets die de acteurs hanteren in het vertellen van de verhalen werkt ontwapenend. Women in Troy, as told by our mothers snijdt grote thema’s aan zonder dat ooit de connectie met het menselijke uit het oog wordt verloren, en laat zo inhoud en vorm naadloos samenvallen.

- Theaterkrant - Keuze van de Criticus

De theatermakers van Dood Paard geven een uiterst boeiende lezing van Homerus’ ‘Ilias’: die van hun eigen moeders. Zo ontvouwt zich een compleet nieuwe, veel rijkere visie op de (Trojaanse) oorlog.

- NRC | | Meesterlijk