JEUGD

Het Kado (als het ware) (6+)

Als het ware

18 December 15:00 Hour
Available
€ 16.50
€ 12.50

Discover the show

  • Het Kado (als het ware) (6+)
  • Het Kado (als het ware) (6+)
  • Het Kado (als het ware) (6+)
  • Het Kado (als het ware) (6+)
  • Het Kado (als het ware) (6+)
  • Het Kado (als het ware) (6+)

Het Kado (als het ware) (6+)

We zien een hal. Met een lift, een trap, een klok, met deuren en heel veel brievenbussen. We zien Estel en Vladi, zus en broer. Ze wachten op een kado. Het KADO. Het zou hier bezorgd moeten worden, dus wachten ze ook hier. Of in ieder geval omstebeurt, want anders missen ze het. Wat het kado is, weten ze niet, maar ze weten ZEKER dat ze het willen hebben. Dus ze wachten… Maar hoe doe je dat nou, wachten?  En kan het niet wat sneller? Terwijl er keihard gewacht wordt, neemt de fantasie je flink op sleeptouw en begint de verrassende reis die je niet kón verwachten… 
 
Het Kado - als het ware is een spannende toneeltrip met fysiek spel in een inventief decor. Er wordt gespeeld met verwachtingen en getoverd met de tijd in deze ode aan het wachten. Vrij geïnspireerd op de klassieker Wachten op Godot (1952) van Beckett en geschikt voor een ongeduldig publiek vanaf 6 jaar. 
 
Dit is de eerste voorstelling van het nieuwe theatergezelschap Als Het Ware van theatermakers Marianne Kuijper en Job Raaijmakers. Om het jaar produceren zij een eigenzinnige familievoorstelling waarin gespeeld wordt met de waarheid (als het ware). Prikkelende maatschappelijke onderwerpen worden vertaald naar een absurd-filosofische verhaal; complexe thema’s omgetoverd in toegankelijk theater. 

Over de maker
Sinds hun afstuderen aan de Amsterdamse Theaterschool werken Marianne Kuijperen Job Raaijmakers regelmatig samen, als schrijver, regisseur en acteur. Eerder maakten zij de succesvolle absurdistische jongerenvoorstellingen Iemand Niemand en Dirk, over de ontelbare personen die je bent en Zoon Van, waarin het verhaal van Odysseus door de ogen van zijn puberzoon wordt verteld. 
Onlangs maakten zij de 5+ voorstelling Geeft Niks, een troostende komedie over broekplassen.  
Daarnaast maakt Kuijper al jaren eigenzinnig muziektheater bij theatercollectief blondeBIZON en Raaijmakers maakte o.a. jeugdtheater bij BonteHond (Zilveren Krekel voor Niet Huppelen).   

18 December 15:00 Hour
Available
€ 16.50
€ 12.50