THEATER

Dieven

Toneelschuur Producties|Jessy l'Herminez

12 April 20:30 Hour
Available
€ 20.00
€ 15.50

Discover the show

  • Dieven

Dieven

Tekst: Dea Loher
Regie: Jessie L’Herminez
Muziek: Janne Piksen
Spel: Mara van Vlijmen, Nick Lavramento Silva, Nimuë Walraven, Monique Kuijpers e.a.

In de kristalheldere, tragikomische voorstelling Dieven schildert Dea Loher portretten van twaalf individuen wonend aan de rand van de stad. Deze kleurrijke figuren zijn krampachtig op zoek naar troost, erkenning en de warmte van een ander. Hun twaalf verhaallijnen schuiven langs elkaar als drijvende eilandjes, net als zij wanhopig op zoek naar een klein beetje houvast.

De Duitse schrijfster Dea Loher wordt internationaal gezien als een van de meest toonaangevende hedendaagse toneelschrijvers. Met veel humor regisseert Jessie L’Herminez Lohers tekst over zoekende, fragiele mensen in een koude, kapitalistische samenleving.

Over de maker
Jessie L’Herminez (1990) studeerde Theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg en studeerde onlangs af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans op de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. In haar afstudeerjaar maakte Jessie Shopping and Fucking van Mark Ravenhill. Haar tweede afstudeervoorstelling Een Carnaval maakte zij met professionele- en amateurspelers. Ook liep zij stage bij Woyzeck, regie Johan Simons bij het Burgtheater in Wenen. Tijdens het laatste jaar aan de Regie Opleiding ontdekte zij dat ze als regisseur specifiek verlangt naar acteurs die hun tekstuele ambacht kunnen combineren met sterke fysieke vaardigheden.

In het najaar van 2019 deed Jessie het ons Schuur Atelier onderzoek naar clown spel. In het voorjaar van 2021 regisseerde Jessie de jaarlijkse jongerenproductie Starring #23 die vanwege de corona maatregelen een hoorspel werd. Voor de zomer van 2021 werkte Jessie al eens aan Dieven met studenten van de Toneelschool in Arnhem. Bij Toneelschuur producties maakte zij in 2021 de goed ontvangen productie De Stoelen. 

12 April 20:30 Hour
Available
€ 20.00
€ 15.50