THEATER

Nader tot U

Lars Brinkman

09 February 20:30 Hour
Available
€ 19.00
€ 15.50

Discover the show

  • Nader tot U

Nader tot U

Spel, tekst, concept: Lars Brinkman
Eindregie: Jef Van gestel

Een erotische bedevaart
Als slungelige puberjongen met een grote bos pluizige krullen, wordt Lars Brinkman op schoolreis in het Vaticaan voor het eerst met zijn eigen seksuele gevoelens geconfronteerd. Dat deze locatie symbolisch is voor zijn verdere zoektocht naar zijn seksualiteit, beseft hij op dat moment nog niet. In Nader tot U onderzoekt Lars Brinkman het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. Jaren liep hij met een boog om de Kerk heen. Want met het ontdekken van zijn seksualiteit en een ontluikende fantasie, groeit ook de schaamte, het ongemak en de afkeer tegen al wat religieus is. Toch is hij nu, in ontwikkeling van slungelige jongen naar zelfverzekerde man, nieuwsgierig naar God. Waar komt deze plotselinge aantrekkingskracht vandaan en waarom juist nu? Lars confronteert zichzelf met zijn weggestopte verlangens en opent op die manier een gesprek met het publiek over schaamte en seksualiteit. Met persoonlijke verhalen en via een veelheid aan invalshoeken - zoals zijn liefde voor christelijke kunst en de erotiserende kracht van het geloof - neemt hij je mee in een intieme en persoonlijke zoektocht naar spirituele en erotische overgave.

Over Lars Brinkman
Lars Brinkman (1993) is theatermaker en acteur. Hij vertrekt voor zijn werk vanuit zijn persoonlijke fascinaties: zo onderzocht hij in The Bitchboy Project (2018) zijn eigen genderfluïditeit en in Männerbund (2019) scheen hij een nieuw licht op de Tweede Wereldoorlog vanuit een homoseksueel perspectief. Lars gaf daarbij verzwegen historische figuren een stem en onderzocht de verafgoding van het mannelijk lichaam binnen het leger. Als onderdeel van de maatschappelijke beweging Boys won’t be boys legt Lars de focus op de fluïditeit van het lichaam, door de archetypes van het feminiene en het masculine  te doorgronden en te ontstijgen. Met Nader tot U zet Lars zijn zoektocht naar verhalen vanuit een niet-normatieve invalshoek voort. Hij biedt in zijn voorstellingen nieuwe perspectieven op thema’s die vastgeroest in de maatschappij lijken te zitten.

Nader tot U kwam tot stand met steun van het AFK, Gemeente Den Haag, Norma-fonds, de Vrijzinnige Fondsen, Olland & Buisman Stichting en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland. Met speciale dank aan Stichting ZOU JIJ HET ZIJN en Het Nationale Theater/Zaal 3.

09 February 20:30 Hour
Available
€ 19.00
€ 15.50