THEATER

A garden of heavenly delights

Luit Bakker

11 January 20:30 Hour
Available
€ 19.00
€ 15.50

Discover the show

  • A garden of heavenly delights

A garden of heavenly delights

Concept en spel: Luit Bakker
Regie: Lotte Bos
Muziek: Tjalling Schrik

Ik ben jullie drippin' 
soppin' dick peasant serving motherfocking dyke 
Welkom in a garden of heavenly delights 
waar jullie op zoek gaan naar jezelf 
naar je eigen binariteit 
je eigen verdomde grenzen 


Een afgebrande kathedraal met een demon op de troon die worsten grilt. Een lege kapitalistische stad waar niemand je meer aan kijkt. We zijn in 2069, waar het dunne laagje beschaving van de wereld is weggevallen. Iedereen die anders is wordt verbannen, uitgesloten en gebrandmerkt. Vandaag ga je op reis om de realiteit te bevechten. Durf jij tegen de massa in te gaan en te ontsnappen aan de wereld die veroordeelt? Treed binnen in de goddelijke wereld die voorbij begrenzing verscholen ligt.  

Onder de angstwekkende beelden, die theatermaker Luit Bakker met virtueel kunstenaar Pleun Gremmen creëert, zit een diep verborgen werkelijkheid van haat en intolerantie tegen alles dat queer is. Samen met regisseur Lotte Bos zoeken zij naar een uitvergroting van de wereld waarin we leven. Luit neemt ons mee naar drie verschillende werelden die fysiek en digitaal gecreëerd zijn. Voortgestuwd door diepe beats reis je langs duistere werelden en oneindige mogelijkheden. Zo ga je op zoek naar wat de toekomst dan wel moet zijn.  

Do you feel at home in your own reality?  
What about the one you are moving towards? 


“In de westerse samenleving denken we vaak in termen van schaarste, een principe dat niet alleen het economische bestel domineert, maar dat ook doordringt tot een sociale structuur waarin te vaak gedacht wordt in termen van ‘de norm’ en dat wat daarvan afwijkt. Laten we deze schaarste-doctrine in ruilen voor een systeem dat uitgaat van overvloed, op basis van overvloed is diversiteit geen uitdaging maar een uitgangspunt om gelijkwaardig ruimte te scheppen voor iedereen en zo de weelde te omarmen die er is.” - Simon(e) van Saarloos 

Luit Bakker 
Luit Bakker (1991) studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie Maastricht in de richting Theatraal Performen. Ze is onderdeel van het collectief La Isla Bonita waarmee ze onder andere de succesvolle theatervoorstelling La Isla Bonita (2015) maakte. Bij Likeminds maakte ze eerder de solo’s 06-82087445 (2018) en MINDGASM (2019) onder eindregie van Lotte Bos. 
Het werk van Luit Bakker is maatschappijkritisch, heeft een grote dosis zelfspot en zoekt naar de kwetsbaarheid van haarzelf en haar publiek. Seksualiteit, gender en emancipatie zijn de thema’s van haar werk. Ze waant zich in deze wereld als queer en vrouw nog niet veilig genoeg en wil alles op alles zetten om dit te verbeteren. Ze speelt met ongemak door de toeschouwer op een scherpe en directe manier het gevoel te geven dat hij, zij of hen ook onderwerp is. Ze gebruikt absurditeit en zwarte humor om actuele thema’s op scherp te zetten. 

Likeminds 
Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines. Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar. Daarnaast leidt Likeminds met Factory jongeren op tot autonoom theatermaker. 
 

11 January 20:30 Hour
Available
€ 19.00
€ 15.50