De Fransse Eijkel & Chris Verlaan

Lachstof 2

CABARET

  • Wednesday
  • 20  November
  • 20:30  Hour
  • Available

Spel: Chris Verlaan, Anne Franssen en Christian van Eijkelenburg

Ontdek de nieuwe generatie cabaretiers bij Lachstof! Sinds dit seizoen op woensdagavond bij Theater Ins Blau met de Noordwijkse MC Esther van der Voort!

De Fransse Eijkel
De Fransse Eijkel bestaat uit Anne Franssen en Christian van Eijkelenburg. Ze veroverden in 2016 de publieksprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spetterende debuut tijdens het theaterseizoen 2017-2018 waren pers én publiek laaiend enthousiast. Als klap op de vuurpijl wonnen ze het Rabo Talenten Concours 2017-2018. Voor alle stervelingen, die hun eerste avondvullende voorstelling nog niet hebben mogen ervaren, bestormt dit energieke duo met hun elastische lijven opnieuw de theaters.

Chris Verlaan - Man in de Maak (try-out)
Jury- en publieksprijs Cameretten 2018
Chris Verlaan weet zich prima te vermaken in het leven. Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren… Maar met gitaar en een zaal vol publiek is hij op zijn vrolijkst. Met zijn puntige liedjes, rake observaties en relativerende zelfspot belicht Chris zijn eigen zwakheden en die van de rare wereld om hem heen.

De voorstelling Man in de Maak volgt Chris in zijn ongemak en onvrede met de wereld om hem heen, variërend van Freek Vonk op TV tot schreeuwende peuters op het schoolplein.

Uit het juryrapport Cameretten 2018:
“Hij lijkt geïnspireerd door mensen als Kees Torn en Hans Dorrestijn, maar hij heeft een heel eigen signatuur. De jury vindt het knap hoe hij zijn autisme heeft verwerkt in ‘Man in de Maak’. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes.”

MC Esther van der Voort
Esther van der Voort komt uit Noordwijk en is naast comedian ook presentator. Zij zal als MC de Lachstofavonden met veel humor begeleiden en het publiek opwarmen. Ze is net een beetje anders, een tikje eigenwijs en behoorlijk scherp. Met Esther start de avond sowieso als een succes!