Robin Block

Samudra

THEATER

  • Wednesday
  • 02 /12 December
  • 20:30 Hour
  • Sold out

Tekst, muziek en spel: Robin Block
Regie: Raphael Rodan

Hoe voelt het om enerzijds van geen enkele cultuur echt deel uit te maken, en anderzijds van meerdere culturen tegelijk? Hoe beweeg, spreek en zing je in een vreemde taal die toch zo vertrouwd lijkt?

Samudra betekent 'oceaan' in het Indonesisch. Na de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheid moesten de grootouders van Robin in 1949 de voormalige Nederlandse kolonie ontvluchten. Ze staken de oceaan over om een nieuw leven op te bouwen in Nederland, waar ze officieel staatsburger waren, maar waar ze nog nooit eerder waren geweest en nu ook niet bijzonder warm werden onthaald.

Bijna 70 jaar later volgt Robin het pad van zijn grootouders in de tegenovergestelde richting en steekt de oceaan terug over naar het huidige Indonesië; op zoek naar zijn wortels en zijn verloren familie. Met een oude foto en een half opgekrabbeld adres in zijn zak, begint hij aan een reis naar een land dat voorheen alleen in zijn verbeelding bestond: in de kleding, geuren en verhalen, zowel verteld als onverteld, van zijn grootouders.

Robin Block is een schrijver, muzikant en performer uit Amsterdam. Als songwriter bracht hij verschillende albums uit en speelde hij o.a. bij DWDD. Hij is tevens oprichter van de muziektheatergroep Project Wildeman. Samudra is zijn debuut als verhalenverteller. Aan de hand van persoonlijke verhalen raakt hij de gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Indonesië aan, en probeert hij een brug te slaan tussen beide culturen. In deze solo-voorstelling mixt hij storytelling met muziek, spoken word en de Indonesische krijgskunst pencak silat.