Minoux

Niet de vaders

THEATER

  • Thursday
  • 30 /09 September
  • 20:30 Hour
  • Available
  • 19.50
  • 15.50

Spel en Tekst: Minou Bosua en Eelco Smits
Regie: Mijke de Jong
Muziek: Erik Vlasblom

Minou Bosua (voorheen van cabaretduo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur Eelco Smits (voorheen van Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun patchworkgezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op. Minou is niet de biologische moeder, maar wel de (op)voeder van hun zoon.

“Ik vind het jammer dat hij mijn krullen niet krijgt, maar hoe zit het eigenlijk met jouw genenpakket?”

Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon. In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘voederschap‘ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn. De traditionele rollen en gezinspatronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding?

Speciaal voor deze voorstelling wordt in samenwerking met COC het Brabants Homomannenkoor opgericht. De mannen participeren op een simpele maar indrukwekkende manier in deze voorstelling: naast het zingen nieuw geschreven levensliederen vertellen deze mannen in een aantal korte schetsen over de band met hun eigen vader en op welke manier zij zelf vader of niet vader zijn van de kinderen in hun leven.