In verband met de landelijke maatregelen coronavirus is Theater Ins Blau voorlopig nog gesloten.
Bezoekers met een kaartje voor afgelaste voorstellingen worden zo spoedig mogelijk per e-mail geïnformeerd over de mogelijkheden restitutie.
Livestreams in deze periode gaan wel door.
De kassa en het kantoor van Theater Ins Blau zijn tot nader order gesloten.
We zijn bereikbaar via info@theaterinsblau.nl

De Gemeenschap

De Nederlandse Comedie

THEATER

  • Saturday
  • 15 /05 May
  • 20:30 Hour
  • Cancelled
  • 22.00
  • 15.50

Tekst: Rob de Graaf
Regie: Roy Peters
Spel: Dic van Duin, Debbie Korper, Yara Alink, Milan Boele van Hensbroek, Sander Plukaard, Gerardjan Rijnders

Met een topcast wekt De Gemeenschap een wereld tot leven die zou kunnen worden omschreven als een eenentwintigste-eeuwse variant van ‘All in the family’.
Net als in die legendarische sitcom staat ook hier de gezinsharmonie voortdurend onder druk – van buitenaf en van binnenuit.

Twee ouders houden al decennialang een vergissing in stand die ze ‘een goed huwelijk’ noemen. Hun volwassen dochter beweegt zich, samen met haar vriend, moeiteloos door de wereld: comfortabel en middle-of-the-road. Het familie-kaartenhuis krijgt het zwaar te verduren wanneer de zoon, een hypergevoelig moederskind dat op zijn zesentwintigste nog altijd in het ouderlijk huis woont, op een zaterdagavond iedereen verrast met zijn nieuwe minnaar, een veel oudere man met een messcherpe blik en dito tong.

Maatschappelijke tegenstellingen en persoonlijke dilemma’s komen volop met elkaar in botsing in dit levensechte, allesbehalve flatteuze gezinsportret. Maar hoe hoog de spanningen ook oplopen – de bevrijdende lach en de compassie zijn nooit ver weg.