IVGI&GREBEN

De Voorlopers

Dance

Friday
7 February
20:30 hour

Choreography: Uri Ivgi & Johan Greben

Music: Tom Parkinson

De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al 15 jaar succesvol samen en hun gelauwerde werk is over de wereld bij toonaangevende gezelschappen te zien.Na de succesvolle tournee afgelopen seizoen van hun dansvoorstelling We Are In Trouble, die begon in de Culturele Hoofdstad van Europa Leeuwarden/Friesland 2018 en afsloot op het Lowlands Festival presenteren Ivgi&Greben hun nieuwe dansvoorstelling De Voorlopers.

De Voorlopers is voor Ivgi&Greben een verbeelding van een krachtig idealisme en alternatieve wegen in kunst en leven. In het huidige tijdperk van negativisme willen zij de positieve, bevrijdende e kracht van idealen voorop stellen. Vijf dansers komen als eerstelingen aan op een verre planeet waar zij zich gaan vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen?

Er wordt gecreëerd en afgebroken, er is overvloed en ook schaarste. Het is een laboratorium van verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen mens en zijn omgeving: een test-site. Via het medium dans en de woordeloze communicatie die alle lichamen verbindt, wordt het publiek betrokken bij de uitdagingen van de situatie waarin de dansers zich bevinden.

IVGI&GREBEN

Uri Ivgi en Johan Grebenwerken vanaf 2003 samen en zijn een ervaren choreografenduo met ruim 30 choreografieën op hun naam. In de afgelopen 14 jaar zijn zij vooral internationaal actief geweest.

In de verschillende landen waar ze werkten werd de kwaliteit van hun krachtige, fysieke en expressieve danstaal onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen, bijvoorbeeld in Moskou waar ze de Golden Mask Award for Best Choreographer in Ballet/Contemporary Dance ontvingen.

Beide makers zijn daarnaast actief als docent en choreograaf bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, ArtEZ en de Henny Jurriëns Stichting (zomerworkshop) en ook als workshopleiders bij het Cinedans Festival.

De Voorlopers is de tweede voorstelling die zij in Nederland uitbrengen onder de naam IVGI&GREBEN.

Type
Quantity
Price
Standard
CJP/Student
Wheelchair
Total
Sold out
Cancelled

More Dance

Social Media

My Account

Mailings

 

*Required field

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Box office:
071-5141780
Open weekdays 13:00 - 17:00
Opens an hour before start of the performance.

Chamber of Commerce registration: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau