ArtEZ Toneelschool Afstudeerklas

Morph

festival

Thursday
27 June
20:30 hour

JONGE MAKERS FESTIVAL

Voor het Jonge Makers Festival zijn verschillende theateropleidingen en pas afgestudeerden gevraagd om bijzonder eigen werk aan ons voor te stellen. Ook is er de mogelijkheid om de makers te ontmoeten.

MORPH - of ik werd nagefloten door een beek-ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

De klassieke oudheid is back in the game! Een politicus speecht in -matig - Latijn, een boek over Griekse mythen is een bestseller en de tempels van het oude Athene scoren ster na ster op Tripadvisor.

Temidden van al dit nostalgische geweld gaan ook wij terug. Écht terug. Naar de Oorsprong. Via 'De Metamorphosen' van Ovidius - dé bestseller van het Romeinse Rijk- kijken we naar de oorsprong van de wereld die ons omringt. Naar hoe we metamorfoseerden van centaurs tot genderfluïde ZZP-flexitariërs. Naar de oorsprong van een draaideur, de weerman, je vulva, 3D-printers en zwarte gaten. Naar wat ten onder ging en wat voor eeuwig lijkt te bestaan.

We gaan op zoek naar verhalen die nog nooit werden gehoord en stemmen waar al veel te lang naar wordt geluisterd. En naar hoe wij zelf zijn getransformeerd, per ongeluk of bewust, plotseling of uiterst langzaam, door een droom of zomaar terwijl we op straat liepen.

MORPH is een afstudeervoorstelling waarin 10 verre afstammelingen van de Olympische goden zich buigen over zonnewagens, drakentanden, het teruggrijpen naar vervlogen tijden, seksschandalen en de onontkoombaarheid van verandering.

Spel | Alexander Schuitema, Carina de Vroome, Hanneke van der Paardt, Joy Delima, Judith Schuur, Julia Lammerts, Kharim Amier, Piet Kooij, Rabbi Jallo en Tommie Kinneging
Regie | Matthijs Ygosse en Rosa van Leeuwen
Beeld | Rosa Schützendorf
Productie | ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

 

Type
Quantity
Price
Standard
CJP/Student
Wheelchair
Total
Sold out
Cancelled

More festival

Social Media

My Account

Mailings

 

*Required field

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Box office:
071-5141780
Open weekdays 13:00 - 17:00
Opens an hour before start of the performance.

Chamber of Commerce registration: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau