De Nieuwe Oost: Igor Vrebac & Lés Irmãos

Heroes & IMPASSE

festival

Wednesday
26 June
20:30 hour

JONGE MAKERS FESTIVAL

Voor het Jonge Makers Festival zijn verschillende theateropleidingen en pas afgestudeerden gevraagd om bijzonder eigen werk aan ons voor te stellen. Ook is er de mogelijkheid om de makers te ontmoeten.

HEROES - Igor Vrebac

A TRIBUTE TO WOMEN

Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac onderzoekt met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Ze laten zich opzwepen door de stuwende beats van componist Tonny Nobel en testen het uithoudingsvermogen van zowel zichzelf als het publiek. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. HEROES is daarom een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie.

HEROES is de eerste productie onder het dak van Vrebac’s stichting. Het is na Macho Macho (winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe 2016 award) en TRÆNS (selectie Nederlandse Dansdagen 2018) het sluitstuk van een drieluik waarin hij zijn persoonlijke verhouding tot, en perceptie op het mannelijke en het vrouwelijke gedrag onderzoekt. Dit keer neemt hij de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep.

HEROES is geheel woordloos en dus verstaanbaar voor allen.

CREDITS

Maker: Igor Vrebac | Performers: Inbal Abir, Nina Fokker, Nicole Geertruida | Music: Tonny Nobel | Costumes: Mirte Engelhard | Light: Rob Daanen | Image: Menno van der Meulen | Image design: Jolijn Ceelen | Sponsor: RH MOTORCYCLES, City Bootcamp Arnhem | Thanks to: Eve Hopkins, Linda Kokke, Nikkie Jessen, Maria Wattel, Michelle Vlemmix, Shannen Delilah

 

IMPASSE -  Lés Irmãos

'Het is niet gegaan zoals ze hadden gehoopt.'

Even zitten ze aan tafel en staren ze voor zich uit.
De stilte wordt doorbroken door een ongeduldige vinger, tikkend op het tafelblad...
 
Een non-verbale, tragikomische voorstelling over vriendschap en gemis.
 
Lés Irmãos:
Lés Irmãos bestaat uit Gerben de Jong (1991) en Hali Neto (1991). Gerben studeert dit jaar af aan de mime opleiding te Amsterdam. Hali is vorig jaar afgestudeerd aan dezelfde opleiding.  Ze hebben al vaak samengewerkt aan fysieke voorstellingen die goed ontvangen werden. Ze zijn allebei erg geïnspireerd door Amerikaanse filmhelden uit het begin van de 20e eeuw. Denk aan Laurel & Hardy, Charlie Chaplin, The Marx Brothers, Harold Lloyd en Buster Keaton. Zodoende maken ze fysiek theater met een knipoog naar de de klassieke stomme films. Ze hebben een liefde voor goede clownerie welke volgens hen pas “goed” is wanneer men een balans weet te vinden tussen vermaak en poëzie. Ofwel, iets wat niet alleen 'leuk' maar ook diepgaand is. Dat is, samen met hun liefde voor mime, waar zij zich het liefste mee bezig houden.
 
Credits:
Spel en regie: Hali Neto en Gerben de Jong |Vormgeving: Karmijn Lange| Begeleiding: Fried Mertens| Lichtontwerp: Yared van der Zijde, Pyke Effern|
Advies: Loes van der Pligt

Type
Quantity
Price
Standard
CJP/Student
Wheelchair
Total
Sold out
Cancelled

More festival

Social Media

My Account

Mailings

 

*Required field

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Box office:
071-5141780
Open weekdays 13:00 - 17:00
Opens an hour before start of the performance.

Chamber of Commerce registration: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau