Korzo Producties

Dansclick 20

Dance

Choreography: Antonin Comestaz | Fernando Troya | Marta Alstadsæter, Kim-Jomi Fischer

Music: Carlos Ema

With: Cassandra Arnmark, Lukas Karvelis | Quentin Roger, Arturo Vargas, Gianmarco La Roca | Marta Alstadsæter, Kim-Jomi Fischer

Tijdens de 20e jubileumeditie van DansClick laat Korzo het publiek op ludieke wijze kennismaken met de nieuwste generatie talentvolle dansmakers. Met DansCllick tonen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2018, Antonin Comestaz, Fernando Troya en Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter, hun werk.

Tientallen jonge, talentvolle choreografen gingen hen voor. Voor o.a. Ann van den Broek tot Club Guy & Roni, Jens van Daele en David Middendorp was dit de springplank naar de top. In DansClick stellen de choreografen zich voor in videoportretten. Na afloop van de voorstelling wordt het publiek, onder het genot van een drankje, uitgenodigd op het podium om na te praten met de choreografen en dansers. DansClick is een ware ervaring voor zowel het publiek als de makers!

 

Ü. (duet)
Antonin Comestaz

Het werk van de in Nederland wonende Fransman Antonin Comestaz (1980) werd in het buitenland

meerdere keren op choreografische concoursen onderscheiden en begint ook in Nederlands steeds meer opgemerkt te worden. Zijn werk getuigt van een groot gevoel voor dynamiek, ruimte, energie en muzikaliteit.

Speciaal voor DansClick 20 vernieuwt Antonin een spannend duet uit Surface Image dat hij  oorspronkelijk maakte voor 19 dansers, 40 luidsprekers en een pianiste. Het ingenieuze patroon van solo’s, duetten en groepsstukken in het origineel wordt geconcentreerd tot een intiem en dansant duet dat zal fluctueren tussen tumult en sereniteit.

‘Onder een speels en humoristisch oppervlakte gloort een ingenieus en energiek patroon van wervelende dansers.’ Juryrapport BNG Bank Dansprijs

Essential Rights
Fernando Troya

Fernando Troya (1985) danste o.a. bij Nederlands Dans Theater, StaatsTheater Wiesbaden en StaatsTheater Nuremberg. Tegenwoordig richt hij zich op zijn carrière als choreograaf. In Essential Rights legt Fernando met drie mannelijke dansers een wereld bloot waarin veel uit te vechten valt. Kameraadschap tegenover verraad, conflict tegenover toenadering, sportiviteit tegenover vertwijfeling. Een grimmig, fysiek trio dat zich stapsgewijs prijsgeeft en dat de toeschouwer een parcours voorschotelt waarin je niet anders kunt dan meegaan en meevoelen.

‘Essential Rights laat letterlijk én figuurlijk alle hoeken van de ruimte zien […] Stoer, fysiek, energiek en communicatief.’ Juryrapport BNG Bank Dansprijs

ENGEL
Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter

Is het circus of is het dans? Die vraag pareren Kim-Jomi Fischer (1985) en Marta Alstadsæter (1990) met een zacht, vloeiend en sculpturaal spel met kracht, balans en verhouding en alles wat je daarbinnen kunt laten vliegen en uit het lood kunt laten hangen. De een acrobatisch danser, de ander een dansant acrobaat. Samen leggen ze nieuwe betekenislagen bloot in de motoriek van de ander. Tijdens DansClick presenteren ze ENGEL, een dans- en circusvoorstelling over de innerlijke strijd waaraan we iedere dag zijn blootgesteld. De voorstelling is geïnspireerd op de dichtbundel Stof dat als een meisje van Toon Tellegen.

‘De symbiotische vorm (...) zorgt ervoor dat je geen moment wil wegkijken van deze versmelting van twee lichamen.’ ★★★★★ theaterkrant.nl

  Sold out
Sold out
Cancelled

More Dance

Social Media

My Account

Mailings

 

*Required field

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Box office:
071-5141780
Open weekdays 13:00 - 17:00
Opens an hour before start of the performance.

Chamber of Commerce registration: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau