Likeminds

Mindgasm

Comedy

Friday
13 December
20:30 hour

Director: Lotte Bos

Music: Tjalling Schrik

With: Luit Bakker

Het is tijdvoor actie, voor een apocalyps. Met MINDGASM wil Luit Bakker een nieuwe revolutie ontketenen. Een feminisme voor en van ons allemaal. Niet vrijblijvend, maar de norm. Een nieuw wereldbeeld, met meer verbeelding en speelsheid. Het is genoeg geweest met het keurslijf voor mannen en vrouwen. In deze voorstelling gaan we op zoek naar wat het is om los te breken van alle connotaties, van het verleden. Door middel van hypnose gaat Bakker aan de haal met het standaard narratief van onze samenleving. Het is tijd voor een nieuw denken en een nieuwe taal. Want we zijn er nog niet, maar we komen er wel.

Luit Bakker (1991) is in 2015 afgestudeerd aan de toneelacademie in Maastricht. Sindsdien is zij verbonden aan het collectief La Isla Bonitaen maakt ze voorstellingen onder Bakker&Brill. In 2018 speelde ze haar eerste solovoorstelling genaamd 06-82087445die uitkwam op over het IJ festival.

Het werk van Bakker is maatschappijkritisch, heeft een grote dosis zelfspot en zoekt naar de kwetsbaarheid van zichzelf en haar publiek. In haar werk komen de thema’s seksualiteit, gender en emancipatie terug. Ze waant zich immers in deze wereld alsqueer en vrouw nog niet veilig genoeg en wil alles op alles zetten om dit te verbeteren. Ze speelt met ongemak door haar publiekdirect te betrekken in haar theatrale werkelijkheid. De toeschouwer voelt op een scherpe en directe manier dat hij of zij ook onderwerp is. Bakker gebruikt absurditeit en zwarte humor om actuele thema’s op scherp te zetten.Zewerkt met een knipoog, maar met een serieuze ondertoon. Geen aanklacht, maar de lichte toon leidt toch tot eengroot bewustzijn.Ze speelt met het groteske; de grillige, soms humoristische uitvergroting van de menselijk onvolmaaktheid.

Type
Quantity
Price
Standard
CJP/Student
Wheelchair
Total
Sold out
Cancelled

More Comedy

Social Media

My Account

Mailings

 

*Required field

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Box office:
071-5141780
Open weekdays 13:00 - 17:00
Opens an hour before start of the performance.

Chamber of Commerce registration: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau