frits barend

Frits Barend is een Nederlands journalist, televisie- en radiopresentator, columnist en uitgever.
Barend verwierf landelijke bekendheid door het legendarische discussieprogramma Barend & Van Dorp dat hij samen met Henk van Dorp presenteerde. Het programma begon in de jaren negentig als wekelijks sportprogramma, maar werd daarna een dagelijks discussieprogramma over actuele zaken.

Boudewijn Büch was een regelmatige gast. Na het stoppen van zijn succesvolle programma De wereld van Boudewijn Büch, was er voor hem een leegte ontstaan. Met zijn optredens in Barend en van Dorp kreeg hij de kans opnieuw in de onderwerpen te duiken waar hij zo van hield en deze onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Büch leefde weer op.

Frits Barend is een bevlogen man die lastige zaken en emotionele onderwerpen niet uit de weg gaat. Büch werd na zijn dood weggezet als tragische fantast en leugenaar. Dit zou een te eenzijdig beeld geven. Daarom werd de Werkgroep Boudewijn Büch opgericht onder leiding van Frits Barend. De werkgroep had tot doel recht te doen aan de veelzijdigheid van Büchs persoonlijkheid en de betekenis die hij heeft gehad voor 'de wereld van het boek'.

Frits Barend richtte in 2009 samen met zijn dochter Barbara het sportblad Helden op. Hoewel onofficieel met pensioen is hij daar nog steeds de meest gedreven journalist.

Frits Barend zal op 6 juni een interview geven.