De Gemeenschap

Christine van Stralen, de musical

THEATER

  • Vrijdag
  • 29  November
  • 20:30  Uur
  • Beschikbaar

Regie: Roy Peters

Tekst: Rob de Graaf

Spel: Christine van Stralen, Anil Jagdewsing, Kevin Klein, Floyd Koster

Ooit was ze een one-hit-only zangeres – nu heeft ze een hese en doorrookte stem. Ooit straalde de ster die ze wilde zijn in lichtgewicht dramaseries van de commerciële omroep – nu zit ze meestal thuis, met haar twee honden. Christine van Stralen: wie kent haar nog?

Drie mannen willen alles weten van deze grote, blonde vrouw. Talkshow of therapeutische sessie,verhoor of vriendschappelijk contact – wat het ook is, deze drie zijn pas tevreden wanneer de vrouw met wie ze in gesprek zijn gegaan als een uitgeperste citroen in de hoek ligt, klaar om voorgoed te worden vergeten. Ze heeft alles gezegd en alles is vervlogen. Haar ondervragers kunnen tevreden zijn.

Christine van Stralen, de musical is een confronterend estafette-interview, waarin zowel feit en fictie als reflectie en emotie voortdurend door elkaar lopen. In onze openbaarheidscultuur pratenwe zonder terughoudendheid over alles wat we vinden en voelen. We zijn ons daarbij voortdurend bewust van het zelfbeeld dat we de wereld in sturen. We construeren een beeld vanonszelf en van ons leven – en dat beeld houden we voor de werkelijkheid. Het masker is ons gezicht.

Na eerdere successen als De Shakespeare Club, ROMP en Strindberg en dal maakt De Gemeenschap opnieuw een dramatisch groepsportret: grappig en pijnlijk, herkenbaar en ontluisterend.

Reviews

"Auteur Rob de Graaf schreef in de stijl waarin hij uitblinkt: rake filosofie├źn met een knipoog"

- NRC

"In Christine van Stralen, de musical wordt de smartlap gebruikt om de smartlap te ondermijnen, de kunst van het toneelspelen om de kunst van het toneelspelen te ondermijnen, het feest der herkenning open te breken naar iets voorbij die specifieke vorm van hedendaagse schone schijn."

- Theaterkrant