Krisztina de Chatel/Sally Dansgezelschap Maastricht/Ensemble 88

(Im)Pulse

DANS

  • Vrijdag
  • 20  December
  • 20:30  Uur
  • Beschikbaar

Choreografie: Krisztina de Châtel (Pulse en Thirteen Images…), Audrey Apers (Labour of Love)

Muziek: Dominica Eyckmans - altviool, Paul Pankert - viool, Maxime Stasyk - viool, Jean-Pol Zanutel - cello (Thirteen Images…), Jan Deboom (Labour of Love)

Spel: Marina Bilterijst, Cesare Di Laghi, Alina Fejzo, Ivan Montis, Luis R. Pedraza Cedrón, Pedro Ricardo Henry (Pulse), Pedro Ricardo Henry, Ivan Montis (Thirteen Images…), Audrey Apers (Labour of Love)

Krisztina de Châtel in coproductie met SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88

Twee geroemde werken van Krisztina de Châtel naast nieuw werk van jonge maker Audrey Apers uit SALLY’s Danslab.
Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek.

Het drieluik (Im)Pulse brengt op initiatief van SALLY De Châtels klassieker 'Pulse' (2007) op muziek van György Ligeti. Door de pianoklanken van Ligeti worden de dansers, gehuld in kostuums van mode-icoon Aziz Bekkaoui, meegesleurd als bladeren in een orkaan. “Eentje om nog eens te gaan zien”, schreef NRC Handelsblad in 2007. 

'Thirteen Images From The Dark Land' (2017) werd gemaakt in opdracht van SALLY. Hiermee creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88 verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

Met haar nieuw werk ‘Labour of Love’ zet Apers muziek en dans in voor een streven voorbij hiërarchische verhoudingen. In een live dialoog tussen Apers en haar muzikale counterpart moet de strijd om territorium wijken voor het werken aan een gemeenschappelijke grond.


Krisztina de Châtel, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire èn vernieuwing in muziek en dans.

Reviews

“Het drieluik (Im)Pulse is “een dansavontuur vol expressie”. Audrey Apers nieuw werk Labour of Love is “indrukwekkend”. De Châtels reprises Pulse en Thirteen Images From The Dark Land zijn "van een ongekende minimalistische schoonheid” en "sterk vernieuwende choreografieën die niets van hun gloed hebben verloren”.”

- Theaterkrant

“Een krachtig mannenduet van choreograaf Krisztina de Châtel. (Thirteen Images From The Dark Land - 2017)”

- De Volkskrant | | Sterk

“Pulse is een echte klassieker in De Châtel’s oeuvre, eentje om nog eens te gaan zien. (Pulse - 2007)”

- NRC

“Stijlvast als altijd geeft Krisztina de Châtel een proeve van haar repetitieve formalisme in de groepsdansen, met expressieve erupties in de solo's en duetten. (Pulse - 2007)”

- Trouw | | Sterk