Abke Haring

Safe Space (geannuleerd)

THEATER

  • Woensdag
  • 12  Februari
  • 20:30  Uur
  • Afgelast
  • Donderdag
  • 13  Februari
  • 20:30  Uur
  • Afgelast

Regie: Abke Haring

Tekst: Abke Haring

Spel: Abke Haring, Ella Kamerbeek, Vincent van der Valk

SAFE SPACE gaat verder waar Abke Harings eerdere succesvolle performancevoorstellingen  ophielden: In UNISONO zocht iemand die sterft naar houvast in geloof.  In PLATINA bleef iemand achter na een laatste vergeefse poging tot dichterbij komen en verzoening.

SAFE SPACE gaat over het zoeken van houvast, en over de angst voor het loslaten ervan.

We vinden in deze tijd houvast in een leven buiten onszelf , digitaal en draagbaar en doen er alles aan om langs angsten heen te scheren, in plaats van ze aan te raken. 

SAFE SPACE is een muzikale voorstelling voor drie lichamen en stemmen op zoek naar een manier om angsten te bezweren.

Ik wil deze voorstelling maken om de herkenning , troost en hoop die mensen erin kunnen vinden.


Abke Haring schrijft en regisseert deze poëtische muzikale performance en speelt hem samen met Ella Kamerbeek en Vincent van der Valk. Haring schuwt niet om de schoonheid uit de angst die wij delen naar boven te halen. 

ABKE HARING (1978) schrijft theater, regisseert en acteert. Van 2010 tot 2018 was ze als theatermaker en actrice verbonden aan Het Toneelhuis in Antwerpen. Hier was zij te zien in vele producties zoals Bloed en Rozen, De welwillenden en De dingen die voorbijgaan, met als hoogtepunt haar titelrol in Hamlet vs Hamlet, (coproductie van Het Toneelhuis / Toneelgroep Amsterdam, regie: Guy Cassiers). Voor deze rol ontving ze in 2014 de Theo d’Or, voor beste vrouwelijke hoofdrol.  


In haar eigen creaties, HOUT, FLOU, Song#2, TRAINER, UNISONO en PLATINA eist het fysieke ‘performance’- element duidelijk zijn plek op, wat samen met de sterke sfeerschepping en beeldcreatie de term ‘triptheater’ uitlokt bij de pers als typering van haar werk. Vanaf seizoen 2018-2019 werkt zij als freelance maker en actrice, met de Toneelschuur productie De koning sterft in het voorjaar van 2019 als eerste productie. SAFE SPACE is de eerste productie vanuit haar eigen stichting, STICHTING HARING en wordt gemaakt in coproductie met Toneelschuur Producties.