De Dansers

Shake Shake Shake

DANS/BEWEGING

  • Vrijdag
  • 20 /11 November
  • 20:30 Uur
  • Beschikbaar
  • 20.00
  • 15.50

Concept: Josephine van Rheenen, Guy Corneille   
Choreografie: Josephine van Rheenen
Live muziek en dans: Marie Khatib-Shahidi, Yoko Ono Haveman, Ruben van Asselt, Guy Corneille, Wannes De Porre, Hans Vermunt   

Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof 

Shake Shake Shake is een opzwepend concert dat langzaam ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten zingt over vastzitten en losschudden, de top najagen en de bodem raken. De één vliegt over de ander zijn instrumenten en even later zijn ze samen verwikkeld in een poëtisch dansduet. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.  

All my days are sold, none of them are free  
All my days are them, none of them are me  
And if the bars of the cage that I’m banging with rage  
Would at once start to fade and invite and make way  
I’d be lost  
- songtekst uit Shake Shake Shake  

Shake Shake Shake gaat over voelen dat je leeft, in een wereld waar je nauwelijks meer zelf in de hand hebt waar je aandacht naartoe gaat. Het gaat over muziek, als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen en alle ellende van je af te schudden. Zoals in de soul, de punk en misschien wel elke muzikale stroming die een tegengeluid vertegenwoordigde. Maar bovenal gaat Shake Shake Shake over samen een eigen, alternatieve richting vinden. 

Josephine van Rheenen: “Shake Shake Shake gaat over de Shake Shake Shake: het moeten bewegen. Het gaat van de hak op de tak, van de muziek naar de dans, van de dans naar de muziek, van de danser wordt muzikant, muzikant wordt danser. In eerste instantie alles aan het bewegen krijgen… en dan kijken wat ons mens maakt.”