In verband met de landelijke maatregelen coronavirus zijn alle voorstellingen tot 9 februari 2021 afgelast.
Bezoekers met een kaartje worden zo spoedig mogelijk per e-mail geïnformeerd over de mogelijkheden restitutie.

De kassa en het kantoor van Theater Ins Blau is tot nader order gesloten.
We zijn bereikbaar via info@theaterinsblau.nl

Toneelschuur Producties/Abdel Daoudi

Antigone

THEATER

  • Vrijdag
  • 16 /04 April
  • 20:30 Uur
  • Beschikbaar
  • 20.00
  • 15.50

Tekst: Abdelkader Benali 
Regie: Abdel Daoudi
Spel: Nora el Koussour, George Tobal, Nazanin Tehari e.a.

In zijn eerste regie bij Toneelschuur Producties werpt Abdel Daoudi een verfrissende blik op de eeuwenoude tragedie over de strijdlustige Antigone.
Abdelkader Benali schrijft een bewerking, geïnspireerd door de recente oorlogen in het Midden-Oosten die families hebben verscheurd. Breuklijnen die niet alleen door steden, wijken en straten lopen, maar ook door huizen, families en mensen.  

Antigone gaat over het behouden van eigenwaarde. Ook als je een balans moet vinden tussen loyaliteit die bloedbanden van je eisen en het vechten voor een ideaal.  
De titelrol wordt gespeeld door Nora el Koussour, winnares van het Gouden Kalf beste actrice voor haar debuutrol in Layla M. en bekend van De belofte van Pisa en Mocro Maffia.   
 
ABDEL DAOUDI is geboren en getogen in Den Haag en is theatermaker, acteur en docent. Na een biomedische opleiding maakte hij een vroege carrière switch naar de Opleiding Regie / Theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2012 afstudeerde. De afgelopen seizoenen werkte hij als regieassistent bij Het Nationale Theater o.a. mee aan de theatermarathon The Nation van Eric de Vroedt en regisseerde hij in een co-regie met Noel Fischer het ensemble in Trojan Wars van Peer Wittenbols. 

Abdel Daoudi werkte al eerder samen met Benali, in het voorjaar van 2018 in het Schuur Atelier Reiken naar Julie, een onderzoeksproject naar een nieuw te schrijven toneelstuk gebaseerd op Freule Julie van August Strindberg.