Fractal Collective

Blue Monday: From the streets to the seats

BLUE MONDAY

  • Maandag
  • 10  Februari
  • 20:30  Uur
  • Beschikbaar
  • €16,50

Van en met: Zino Schat, Robert Villedieu, Constantin Trommlitz

Een documentaire & performance over 'hustle', hoop & hierarchie

Ben je ooit in een grote stad straatartiesten tegen het lijf gelopen? Muzikanten, dansers of acrobaten? Hoe reageer-de je, wat vond je er van? Beoordeelde je de artiest op zijn kunnen, of op zijn omgeving?
“Hitting” - performen op straat - is een kunstvorm en een manier van leven. Iedere dag is uniek, ieder publiek is anders en alle emoties zijn puur.

In From the Streets to the Seats brengen we de straatshows van Amsterdam naar het theater. In dit acrobatische dansstuk met vertoning van de autobiografische documen-taire, vertelt Fractal Collective hun verhaal - dat hen leidde van dansen op de straten naar het ontwikkelen van hun eigen signatuur in het theater.

Met deze documentaire willen zij hun verhaal delen: de gekke situaties die ze hebben meegemaakt reizend door Europese steden, en de struggles waarmee zij te maken kregen. De highs en de lows van het performen op straat. De vrijheid die ook onzekerheid met zich mee brengt, de verbroedering onderling en hun constante drang om beter te worden.
Ze delen hun visie op de dansstijl breakdance, en de bete-kenis van ‘b-boying’ in de context van de grote stad. Het pad van deze dansers, dat hen leidt van de straat naar de schouwburgen, zit vol contrasten die bepalend zijn geweest voor de ontwikkeling van hun bijzondere theatrale dansstijl.

Over Fractal Collective
Fractal Dance Collective is een collectief van vier like-minded urban creatives die zich als autodidacten hebben ontwikkeld binnen straattheater en breakdance. Hun werk bracht hen in aanraking met gerenommeerde Nederlandse urban theatergezelschappen De dansers van Fractal leerden de theatrale waarde van hun discipline herkennen en wisten hun ervaringen uit de urban scene om te zetten naar intieme theater performances. Fractal gebruikt dans, film en muziek om de straten naar het theater te brengen.