Rudolphi Producties | ITS Festival

ITS 2020 on tour

THEATER

  • Vrijdag
  • 09 /10 Oktober
  • 20:30 Uur
  • Beschikbaar
  • 15.00

ITS 2020 ON TOUR - Maak kennis met het theatertalent van de toekomst

Het ITS Festival is de bruisende ontmoetingsplek voor afstuderende theaterstudenten, professionals én theaterpubliek. Dit jaar gieten we de 30e editie van het ITS Festival eenmalig in een nieuwe vorm. In samenwerking met Rudolphi Producties, dat jaarlijks pas afgestudeerd theatertalent presenteert in Het Debuut, gaan de afstudeervoorstellingen van de nieuwste generatie theatermakers on tour! Theater Ins Blau biedt deze avond 2 studenten een podium om hun werk te tonen. Maak kennis met de nieuwe lichting makers, acteurs en performers.

Guido Hoek ArtEZ Muziektheater - RESTED APPEARENCES 
"Tijdens de stilte van de lockdown en de onwaarschijnlijkheid van het maken van een afstudeervoorstelling waar daadwerkelijk publiek bij kon zijn, is Guido Hoek thuis begonnen met het opnemen van zijn eigen album. Ruim tien jaar aan tekstmateriaal en improvisaties op ontelbare muziekinstrumenten zijn voor dit album bijeengebracht. Dit hybride miniconcert vormt het eindresultaat van dit project en laat het publiek zowel muzikaal als visueel kennismaken met een nieuwe vorm van muziektheater. 

Het verzamelproject resulteerde in een thematisch tweeluik; enerzijds het individu, anderzijds de groep, die in dit muzikale experiment verbonden worden maar ook recht tegenover elkaar worden gezet. Guido Hoek verkent de botsing tussen deze twee begrippen en de wrijving die daarbij komt kijken: hoe verenig je het brandende verlangen naar verbinding met het belang van autonomie? Hoe stel je je solidair op zonder iets van je zelfredzaamheid of onafhankelijkheid in te leveren? 
Van en door Guido Hoek


Annet de Ruiter AHK Mime - HU//MAN  
HU//MAN is een modern scheppingsverhaal over het toeval van ons ontstaan en het keurslijf waaraan we worden onderworpen. In deze beeldende voorstelling wordt het eeuwenoude Adam en Eva-sprookje, en de sporen die het heeft nagelaten, bevraagd – en op z’n kop gezet. Want wat was er eerder: zijn geschiedenis, of haar poging om daarvan los te komen? 

Het is een vreemde gewaarwording dat de overheersing van de man op de vrouw eigenlijk alleen maar op een stom toeval berust, dat de man de mogelijkheid had om zijn eigen verhaal te schrijven. Maar in plaats van met een vingertje te wijzen, is het belangrijker om te laten zien dat ‘de man’ er eigenlijk ook niks aan kan doen. We zijn met z’n allen opgegroeid in deze wereld, en het toeval heeft de man in het verleden de meeste macht toebedeeld. HU//MAN laat zien dat het mogelijk is ons daaraan te onttrekken. 
Concept en regie Annet de Ruiter spel Martijn Huisman, Eva Kijlstr