In verband met de landelijke maatregelen coronavirus zijn alle voorstellingen tot 9 februari 2021 afgelast.
Bezoekers met een kaartje worden zo spoedig mogelijk per e-mail geïnformeerd over de mogelijkheden restitutie.

De kassa en het kantoor van Theater Ins Blau is tot nader order gesloten.
We zijn bereikbaar via info@theaterinsblau.nl

NNT/Eline Arbo

Monte Verità

THEATER

  • Vrijdag
  • 19 /03 Maart
  • 20:30 Uur
  • Afgelast
  • 21.50
  • 15.50

Regie: Eline Arbo 
Spel: Sarah Janneh, Bram van der Heijden, Isabelle Houdtzagers, Tim Linde, Felix Schellekens 
Muziek: Thijs van Vuure 

Wat betekent het vandaag de dag om in iets te geloven? En hoe zet je dat idealisme om in daden? Dat vraagt regisseur Eline Arbo (winnaar regieprijs 2020 voor Weg met Eddy Bellegueule naar Édouard Louis) zich in haar werk regelmatig af. Voor Monte Verità liet ze zich inspireren door de gelijknamige utopische leefgemeenschap.

Begin twintigste eeuw vluchtte een groep jonge kunstenaars, anarchisten en idealisten naar een kleine berg in Zwitserland om daar een alternatieve gemeenschap op te richten: de Monte Verità (Berg der Waarheid). Het groeide uit tot een toevluchtsoord voor allerhande radicale vernieuwers, die ook een alternatief zochten voor het verstedelijkte, geïndustrialiseerde en kapitalistische Europa. Ze vonden elkaar in hun gemeenschappelijke overtuiging, maar vonden nooit het compromis dat nodig is om iets nieuws te creëren. Dat roept bij regisseur Eline Arbo de vraag op: Hoe breng je een paradijs in de praktijk? En moet je radicaal zijn om verandering teweeg te brengen?

In een speelse, fysieke en muzikale voorstelling ontleedt Eline Arbo de poging tot maatschappelijke verandering en de valkuilen die achter alle grote ideeën schuilgaan.

Wie is Eline Arbo?
Eline Arbo groeide op in 'het Groningen van Noorwegen': Tromsø. Ze kwam naar Nederland voor een theaterregieopleiding in Amsterdam. Sinds haar afstuderen in 2016 maakte ze succesvoorstelling na succesvoorstelling. Ze won de BNG Bank Theaterprijs 2018, de Toneelkijkerprijs 18/19 en won voor Weg met Eddy Bellegueule de regieprijs 2020.

De afgelopen jaren heeft de talentvolle Arbo veel ruimte gekregen om te maken en te experimenteren met haar luchtige, filosofische en geëngageerde handtekening bij De Toneelschuur in Haarlem en het Noord Nederlands Toneel in Groningen. De productieve Arbo maakt daarnaast ook stukken in thuisland Noorwegen.