In verband met de landelijke maatregelen coronavirus zijn alle voorstellingen tot 9 februari 2021 afgelast.
Bezoekers met een kaartje worden zo spoedig mogelijk per e-mail geïnformeerd over de mogelijkheden restitutie.

De kassa en het kantoor van Theater Ins Blau is tot nader order gesloten.
We zijn bereikbaar via info@theaterinsblau.nl

Meyer Chaffaud

SOUL #4 CELEBRATE

DANS/BEWEGING

  • Vrijdag
  • 05 /02 Februari
  • 20:30 Uur
  • Afgelast
  • 21.00
  • 15.50

Concept en regie: Jérôme Meyer, Isabelle Chaffaud
Choreografie: Jérôme Meyer, Isabelle Chaffaud i.s.w. de dansers
Dans: João Dinis Pinho, Claire Hermans, Tijmen Teunissen, Rosanne Briens, Alkis Barbas, Izah Hankammer, Roqy Tebeest 

Samen zijn, het leven vieren, verbinding zoeken en ervaringen delen. En tegelijkertijd als individu krachtig in het leven staan. De dansvoorstelling SOUL#4 CELEBRATE van MEYER-CHAFFAUD is een prachtige en krachtige metafoor voor de manier waarop we in onze maatschappij weliswaar allemaal uniek zijn, maar altijd met elkaar zijn verbonden. En dat niet alleen: de dansers nodigen je uit om er sámen een feest van te maken! 

Sinds 2017 zoeken choreografen Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud in hun SOUL-voorstellingen naar de aard van het menszijn. Dat doen ze niet alleen samen met de dansers, maar ook door het publiek op een innovatieve manier bij de voorstellingen te betrekken. Door middel van rauwe, poëtische dans ervaar je in dit sluitstuk van MEYER-CHAFFAUD wat ‘samen zijn’ en ‘verbinding’ kunnen betekenen. Zo vind je misschien wel een antwoord op de fascinerende vraag die dit choreografenduo bezighoudt: wat is het dat ons mensen verenigt?  

Of je nu vaker naar (hedendaagse) dansvoorstellingen gaat of op zoek bent naar een nieuwe theaterbeleving: SOUL #4 CELEBRATE staat garant voor een bijzondere ervaring die een onuitwisbare indruk zal achterlaten en je aan het denken zet. Iedereen zit rond de dansvloer, dichtbij de dansers voor een intense ervaring. Voel het ritme, kijk toe, beleef, geniet en vier!   

Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud 
In hun artistieke carrière ontwikkelden Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud zich van excellente dansers bij toonaangevende gezelschappen als Nederlands Dans Theater 1 en Batsheva Dance Company tot prijswinnende dansmakers van wie het werk nationaal en internationaal toert. Ook maakten zijn choreografieën in opdracht van onder andere Scapino Ballet Rotterdam, Introdans en het Ballet van Genève. De danstaal van MEYER-CHAFFAUD is rauw, poëtisch en altijd persoonlijk. Met hun eigenzinnige en tegelijkertijd fijnzinnige aanpak weten Jérôme en Isabelle een publiek van zowel doorgewinterde danskijkers en dansliefhebbers te bekoren als een nieuwe generatie theaterpubliek voor de dans te winnen.  

MEYER-CHAFFAUD 
Sinds 2017 opereert MEYER-CHAFFAUD als zelfstandige dansproducent. In het begin van dat jaar presenteerden de makers SOUL#1 Audience tijdens CaDance festival. De voorstelling ontving lovende reacties van zowel het publiek als de landelijke pers. Het werkproces rondom SOUL#1 vormde een belangrijke inspiratie voor het ontwikkelen van MEYER-CHAFFAUDs multidisciplinaire HUBS Immersive Festival (hubsfestival.com), waarvan de eerste editie in november 2017 plaatsvond en de tweede in november 2019. MEYER-CHAFFAUD wil met zijn werk community engagement stimuleren en innoveren in de manieren waarop voorstellingen gemaakt en beleefd worden door zowel het publiek als de performers.  

In Soul #1 stond het publiek centraal en in SOUL #2 kreeg het publiek op een unieke manier een blik in de binnenwereld van de performers. In het verrassende SOUL #3 legden de choreografen het vergrootglas op de dynamiek van het gezamenlijk maken van een voorstelling.