In verband met de landelijke maatregelen coronavirus zijn alle voorstellingen tot 9 februari 2021 afgelast.
Bezoekers met een kaartje worden zo spoedig mogelijk per e-mail geïnformeerd over de mogelijkheden restitutie.

De kassa en het kantoor van Theater Ins Blau is tot nader order gesloten.
We zijn bereikbaar via info@theaterinsblau.nl

De Veenfabriek/Arthur Wagenaar

Sounds like juggling

MUZIEKTHEATER

  • Donderdag
  • 22 /04 April
  • 20:30 Uur
  • Beschikbaar
  • 20.00
  • 15.50

De Club Sonore, de Slingerspeaker, de Waggelman. Ratelende ballonnen, zoemende stokken, vliegende speakers, een enorme knikkerbaan vol sensoren: zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien! 

Componist Arthur Wagenaar, jongleur Guido van Hout en ontwerper Dianne Verdonk bundelen hun krachten, en bouwen nieuwe instrumenten die je bespeelt door jongleren.
Deze uitvindingen zijn de spil van een unieke muziekjongleervoorstelling: Sounds Like Juggling. Waarin muziek en jongleren tot iets heel nieuws versmelten. 

In Sounds Like Juggling draait het om patronen. In jongleren, in muziek, in het leven. De kracht en de schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen, en de kunst van het doorbreken van patronen. Daarbij zit ook het publiek niet stil! Sounds Like Juggling is een fantastische speeltuin van beweging en klank, waar alles knettert, zoemt, tikt, bonkt, botst, valt en vliegt. Waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is. 

Componist Arthur Wagenaar (oa. Orkater, Susies Haarlok) combineert alle mogelijke genres en gebruikt graag zelfgebouwde instrumenten. Hij zette eerde een omgebouwde piano en 12 overheadprojectoren in een hooischuur (Stads/Einder), en veranderde de smartphone in een muziekinstrument met een gevaarlijke eigen wil (Close Call). In zijn derde voorstelling maakt hij jongleren tot muziek.  

Jongleur Guido van Hout (oa. Villa Verdraaid, Gandini’s) maakte eerder jongleervoorstellingen als Droge Druppels en Out of the Box, waarin hij jongleren mixt met muziek, fysiek theater, en dans. Daarnaast spreekt hij op zakelijke events over meerdere ballen tegelijk in de lucht houden en het doorbreken van routines. 

Arthur en Guido werkten eerder samen in Verloren Licht en Villa Verdraaid.