Arthur Wagenaar | Guido van Hout

Sounds like juggling

MUZIEKTHEATER

  • Woensdag
  • 30 /06 Juni
  • 20:30 Uur
  • Beschikbaar
  • 20.00
  • 15.50

Concept en jonglerografie: Arthur Wagenaar, Guido van Hout 
Regie: Joeri Vos
Performance: Finn Waltersmann, Arthur Wagenaar, Clara de Mik, Guido van Hout

Een jongleerconcert van Guido van Hout en Arthur Wagenaar 

Vliegende shakers, zoemende stokken, rollende speakers: zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien! 

Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout bundelen hun krachten, en laten muziek en jongleren tot iets heel nieuws versmelten. Dankzij zelfgebouwde instrumenten wordt jongleren muziek, en maak je muziek door te jongleren. Zo ontstaat een heel nieuw genre, uniek in Nederland. 

De vier spelers zijn tegelijk jongleur en muzikant. Naast van Hout en Wagenaar spelen Finn Waltersmann en Clara de Mik. Eindregie is in handen van Joeri Vos (Veenfabriek, tevens coproducent). 

Het jongleerconcert Sounds Like Juggling is ritmisch, betoverend en zeer verrassend. En inspirerend. Het laat je op een nieuwe manier kijken naar patronen. In jongleren, in muziek, in het leven. De kracht en de schoonheid van patronen, en de kunst van het doorbreken van patronen. Dat is in deze tijd belangrijker dan ooit. Sounds Like Juggling is een fantastische speeltuin van beweging en klank, waar alles knettert, zoemt, tikt, bonkt, botst, valt en vliegt. Waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is. 

Over de makers
Componist Arthur Wagenaar (oa. Close Call, Susies Haarlok) combineert alle mogelijke genres en gebruikt graag zelfgebouwde instrumenten. Jongleur Guido van Hout  (oa. Villa Verdraaid, Gandini’s) mixt jongleren met muziek, beeld, en fysiek theater. Arthur en Guido werkten eerder samen in Verloren Licht en Villa Verdraaid

.