Vanaf 10 juni gaat Theater Ins Blau weer open.
Kijk voor ons aangepaste programma tot aan de zomervakantie bij PROGRAMMA.

Lees over ons CORONAPROTOCOL en de geannuleerde voorstellingen hier alle informatie

De kassa en het kantoor blijven tot nader order gesloten.
We zijn bereikbaar via info@theaterinsblau.nl

Pauze

Theater voor Thuisblijvers

THEATER

  • Zaterdag
  • 01 /08 Augustus
  • 20:00 Uur
  • Beschikbaar
  • 0.00
  • 0.00

Kan jij niet naar het theater, dan komt het theater naar jou.

Nu de theaters gesloten zijn, zoeken veel theatermakers en gezelschappen naar alternatieven voor het publiek.
Er zijn diverse speciale ad hoc projecten (zonder publiek) op touw gezet en registraties van voorstellingen online aangeboden.

Krijg hier en op onze Facebookpagina voor je wekelijkse portie online theater tips voor thuis.

Korzo - Friday Dance Day
Onder de noemer #FridayDanceDay toont Korzo iedere vrijdag nieuwe registraties van voorstellingen of speciale compilaties. Het kan zowel archiefmateriaal zijn als nieuw werk dat vanwege de coronamaatregelen nooit vertoond is op toneel.
Kijk elke vrijdag om 20.00u welke nieuwe productie ze online zetten hier: Friday Dance Day

Eline Arbo in VPRO Mondo
Eind februari stond de voorstelling Weg met Eddy Bellegueule van Eline Arbo | Toneelschuur Producties in een uitverkocht Theater Ins Blau.
Volgens acteur Hans Kesting is Weg met Eddy Bellegueule de beste voorstelling van het jaar tot nu toe: "Het is zó op alle niveaus geslaagd, zo ontzettend áf."
Daarom nodigde hij Eline uit om vanavond aan te schuiven bij VPRO Mondo, dat in het teken staat van zijn blik op de cultuur: wat mogen we volgens hem niet missen en wat verdient meer aandacht?
Kijk VPRO Mondo terug op NPO gemist.

De Theatertroep - VAUDEVILLE DE PODCAST
Net als veel anderen zaten de acteurs van De Theatertroep thuis op hun reet zonder een reet te doen. Daar krijg je naar verloop van tijd slaap van in je reet. Tijd voor auditieve actie dus.
Vanuit de kelder van het verlaten Theatercafé De Richel, met de ruime anderhalve meter tussen de gedesinfecteerde microfoons, brengt De Theatertroep: VAUDEVILLE DE PODCAST. Een podcast voor de vitale en de niet-vitale mens. Een essentiële luisterervaring in het onbewaakte moment.
Luister  hier naar de pilotaflevering van VAUDEVILLE DE PODCAST

Frascatie producties
In de rubriek C-unst: Kunst in tijden van Corona deelt Frascati op onregelmatige basis en via verschillende kanalen de verbeelding van theatermakers. Van de gezelschappen die ze een warm hart toedragen, van de collectieven die zij bewonderen én van de makers van Frascati Producties.
In deze rubriek vind je o.a. De Coronamonologen van Randa Peters, de tekst koning covid van Bart van den Donker en de mini-monoloog Situatie: Gepaste afstand van Sytske van Koeveringe.
Check hun website voor welke verbeelding ze tonen.

Toneelgroep Oostpool - TROOSTPOOL
In deze vreemde tijd kijken de makers van Toneelgroep Oostpool om zich heen, laten zich inspireren door de tijd én komen met nieuw werk. Zij lanceerden TROOSTPOOL | podium voor online verbeelding. Hierop verzamelen ze de komende tijd nieuw werk. Zo maken ze een podcastserie over ‘theatermaken in tijden van sociale isolatie’, komen ze met verhalen van nu, een serie nieuwe, korte verhalen geschreven door theatertekstschrijvers en uitgevoerd door bekende Oostpoolgezichten én maken ze het welverdiende online vervolg op een voorstelling die abrupt tot een einde kwam; De Rattenvanger | een online hoorzitting.

En dat is slechts een greep uit het aanbod. Check snel hun site om te zien wat er nog meer aankomt!

Wij Zijn DOX - DOX ZOOMT IN
DOX ZOOMT IN is een creatief kijkje in de levens van 17 performers van Wij Zijn Dox. Vanaf vandaag zoomen ze via hun socials meerdere keren per week in op een nieuwe videoproductie van deze DOX'ers.
Met deze videocreaties nemen de DOX’ers je mee in hun blik op de Corona-crisis. Hoe heeft de Corona-crisis hen geïnspireerd? DOX’ers krijgen op deze plek een stem: wat hebben zij te zeggen over deze bizarre periode? Het resultaat: de online productieDOX ZOOMT IN’.
Van 16 april t/m 2 mei presenteert DOX om de dag een nieuwe DOX ZOOMT IN. Kijk hier

Theater Gnaffel - Ghandi (10+)
Theater Gnaffel maakte de jeugdvoorstelling Ghandi.
Deze voorstelling gaat over de dunne grens tussen staan voor je overtuiging en staan op je strepen. Tussen fanatiek zijn en je ideaal nastreven. Want wat moet je doen om écht gehoord te worden? Of is het soms beter iets toe te geven wanneer je iets voor elkaar wilt krijgen…?
Bekijk deze voorstelling nu lekker thuis vanuit je luie stoel!

Steef de Jong
Eigenlijk zou Steef de Jong (Groots en Meeslepend) eind april met zijn voorstelling Sisi Boy bij ons in het theater staan.
Helaas gaat dat dus niet door, maar speciaal voor iedereen die wat troost kan gebruiken, nam Steef het liedje 'Wees een beetje lief' van de LP 'Liedjes van Steef de Jong 2' op. Hij schreef het 2 jaar geleden voor het Fieptheater ter ere van de 100-jarige verjaardag van Fiep Westendorp.
Luister het lied hier.

Maas Theater en Dans
De komende tijd kan Maas Theater En Dans even geen Lampje, Uniform, Juffenballet en Boef spelen.
Je kunt nog wel oude voorstellingen van ze bekijken. Thuis op de bank!
Kijk hier de voorstellingen.

Dood Paard - Wie is er bang voor Virginia Woolf?
Vorig seizoen was Dood Paard Amsterdam met de voorstelling Who’s afraid of Virginia Woolf? te zien in ons theater. Geniet nu gewoon thuis vanaf de bank nog een keer van deze klassieker!
Kijk de voorstelling hier online.

Mugmetdegoudentand -Smoeder
Mugmetdegoudentand is een graag geziene gast in ons theater. De afgelopen seizoenen waren o.a. Sociaal Kapitaal, De Eurocommisaris, The Gentle Woman en Gidsland bij ons te bewonderen.
Kijk hier vanaf de bank (luie stoel/bed/zithoekje..aan jou de keuze) naar SMOEDER.

De Theatertroep - Compilatie
Wat zonde dat De Theatertroep deze maand de boel niet op stelten kon komen zetten met hun voorstelling Love for Love.
Om die pijn een klein beetje te verzachten is een compilatie van al hun voorstellingen van 2016-2019 te bekijken.
Kijk de compilatie in je huiskamer hier.

De Vandalen - Toen wij de tijd hadden
De Vandalen willen de mensen wat moed geven in deze moeilijke tijden en maken daarom de webserie Toen wij de tijd hadden.
Deze serie maken ze geheel vanuit huis, om daarmee ook de boodschap "Als wij een webserie kunnen maken vanuit huis, dan kan iedereen thuis blijven" te verspreiden.
Toen wij de tijd hadden, een webserie over, voor en door thuisblijvers. Bekijk de online serie op www.devandalen.nl/toenwijdetijdhadden !