Mugmetdegoudentand

Happy Hour

THEATER

  • Donderdag
  • 28 /10 Oktober
  • 20:30 Uur
  • Beschikbaar
  • 21.00
  • 15.50

Van en met: Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen
Tekst: Lineke Rijxman (met bijdragen van Rebekka de Wit, Sheila Sitalsing en Joan Nederlof)

Barpraat, oplopende emoties en knallende kurken

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. De emoties lopen al snel hoog op, en een ontploffing lijkt onvermijdelijk. Maar wanneer komt die? Blijft humor hun sterkste wapen, of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging? Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen zoeken de extremen op in deze komische en genadeloze voorstelling over populisme.

Lineke Rijxman over Happy Hour: "Het enige wat je kunt doen is, denk ik, durven te benoemen. Elke keer opnieuw moet je ‘de ruiten schoonmaken’: onderscheid maken tussen feit en fictie, achterhalen wat de ander nu echt bedoelt, ironie scheiden van onzin. Wat is waar? Wat is een leugen?"
 

Reviews

Gorter steelt wijdbeens en grofgebekt de show: eerst als achterhaalde socialist, daarna als rechts-rabiate woordvoerder van ‘de gewone Nederlander’.

- De Volkskrant

Taalspelletjes, misverstanden, ironie, rollenspel – in Happy Hour zit het allemaal

- De Volkskrant

Door de slimme formuleringen en hart-en-ziel-spel van de vrouwen gebeurt er iets bijzonders… (…) door het overtuigende spel van alle actrices ga je automatisch mee met hun argumenten, hoe tegenovergesteld die ook mogen zijn

- Theaterkrant

Gorter speelt geweldig. Onderuitgezakt, benen uit elkaar, rok tot rond haar middel opgeschort knauwt ze over „ruggengraatloze” elite en „kansenparels”. Ze vindt het lekker om „rechts” te spelen, zegt ze, en het is heerlijk om naar te kijken.

- NRC