K&A

Change the game (premiere)

THEATER

  • Zaterdag
  • 04 /09 September
  • 20:30 Uur
  • Beschikbaar
  • 17.00
  • 15.50

Regie & bewerking: Karla Isidorou & Alexandra Bellon
Muziek: Alexandra Bellon
Spel: Alkis Barbas, Alexandra Bellon, Gillis Biesheuvel, Emilie Blaser, Onno Dirker, Karla Isidorou, Gerindo Kartadinata, Gina-Alina Patilea, Hanne Struyf

CHANGE THE GAME door K&A, vertelt het verhaal van een pion die een vertrouwelijke opname van een hoogstaande politicus ontdekt en publiceert. Het vertelt het verhaal van een damsteen die nieuw is in het spel en een weg probeert te vinden binnen de schaakregels. Het vertelt het verhaal van een toren die als politica aan de macht komt door middel van manipulatie en corruptie. Het vertelt het verhaal van de lopers, die los proberen te komen van het determinisme en toeval herintroduceren in het spel en hun leven. Welkom in New Ebony, de stad beheerst door schaakregels.  

CHANGE THE GAME is een gewaagde multidisciplinaire fysieke voorstelling die de politieke kaders van onze maatschappij onderstreept: determinisme, sociale klasse, migratie en burgerschap. Deze voorstelling is gebaseerd op de succesvolle graphic novel Un monde en pièces van Gaspard & Ulysse Gry.

Wat als onze maatschappij een gigantisch schaakbord was? Tussen manipulatie, corruptie, angst voor migratie en de opkomst van het totalitarisme schetst deze politieke thriller de huidige gebeurtenissen van een samenleving, die in de neergaande spiraal van een vernietigend spel zit.” Gaspard & Ulysse Gry

K&A transformeert deze 2D leeservaring naar een “totaalervaring”. Deze schaakwereld komt tot leven op het podium met negen internationale fysieke performers en prikkelende technologische middelen. De geluiden van New Ebony omringen de toeschouwer dankzij de binaurale opnametechniek waarmee K&A werkt. Via een koptelefoon hoort het publiek de ruisende geluiden van een stedelijk landschap die zich vermengen met een energieke soundscape van percussie. Toespraken, dialogen zowel als de verborgen gedachten van de personages manipuleren de gedachten van de toeschouwer. Op zijn eigen telefoon ontvangt het publiek via een speciaal ontwikkelde webapplicatie, berichten die de personages met elkaar uitwisselen en het krijgt zelfs toegang tot de personages achter de schermen dankzij beveiligingscamera's. Met deze uitdagende enscenering wordt het publiek in het midden van New Ebony gedropt. Wie heeft het spel in handen?

CHANGE THE GAME is een co-productie door K&A en Theater Ins Blau en is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Vfonds en het Lira Fonds.