THEATER

Nacht in Leiden

Het Zuidelijk Toneel

27 Mei 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50
28 Mei 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50
29 Mei 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50

Nacht in Leiden

Regie: Liliane Brakema
Spel: Toon Kuijpers, Reinier Schimmel, Çiğdem Polat, 3 spelers uit Leiden

Speciaal voor deze voorstelling selecteerden we drie spelers uit Leiden. Samen met professionele acteurs en een muzikant spelen ze deze ontroerende en grappige voorstelling.  In de schemering, op een schijnbaar toevallig moment, komen vijf onbekenden elkaar tegen in een ruimte die ooit een stadsplein was. Terwijl de muziek van de maan aanzwelt, proberen ze te ontdekken hoe ze hier terecht zijn gekomen. Onderwijl tasten ze elkaar af, krijgen de slappe lach, en raken verstrikt in een grotesk drama dat leidt tot het bizarre idee om met elkaar iets groots en onvoorstelbaars teweeg te brengen. 

Geïnspireerd door het voor haar terugkerende motief ‘eenzaamheid’ vertrekt gelauwerd regisseur Liliane Brakema dit keer niet vanuit bestaand repertoire, maar vanuit het thema ‘ontmoeten’. Om niet alleen een voorstelling over ontmoeten te maken, maar zichzelf ook bloot te stellen aan ontmoetingen gaat ze de wijken van de verschillende speelsteden in om met bewoners van de stad te praten over de grote thema's van het leven: verlangen, eenzaamheid, liefde, twijfel, geluk en de dood. Deze gesprekken bepalen mede de inhoud en vorm van de voorstelling. En om zichzelf en haar performers bloot te blijven stellen aan nieuwe ontmoetingen, doen per speelstad drie van jouw eigen stadsgenoten mee.

Het resultaat is de speelse, aangrijpende en intieme voorstelling Nacht in Leiden. Hierin prikkelen muziek, absurdistisch getinte teksten en de speels-dansante lichaamstaal van de performers in hun aangrijpende taferelen de magie en humor van de toeschouwer. Soms valt de verrassing en theater magie even weg, en durft Liliane samen met haar performers ruimte te scheppen voor het toeval: de ware ontmoeting tussen performers en speelstad. En, de ontwapening van een onverwacht moment. Om vervolgens weer in de magie te mogen verdwijnen waarin alles mogelijk is.
 

27 Mei 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50
28 Mei 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50
29 Mei 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50