In verband met de landelijke maatregelen coronavirus is Theater Ins Blau voorlopig nog gesloten.
Bezoekers met een kaartje voor afgelaste voorstellingen worden zo spoedig mogelijk per e-mail geïnformeerd over de mogelijkheden restitutie.
Livestreams in deze periode gaan wel door.
De kassa en het kantoor van Theater Ins Blau zijn tot nader order gesloten.
We zijn bereikbaar via info@theaterinsblau.nl

Collectief Het Paradijs

Vormen van Opdringerigheid

THEATER

  • Dinsdag
  • 25 /05 Mei
  • 20:30 Uur
  • Afgelast
  • 22.00
  • 15.50

Tekst: Ko van den Bosch 
Regie: Ko van den Bosch, Jakop Ahlbom, Nicole Beutler
Spel: Santino Slootweg, Jurriaan de Vos, Len Pillen, Luuk Weers, Hali Neto, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Jasper Koopmans, Vincent van Woerkom  

Na het succesvolle Paradijsvertraging en Vormen van Opdringerigheid – Part One (de Parade), duikt Collectief Het Paradijs nu in een drieluik van opdringerigheden met als vertrekpunt een script dat Ko van den Bosch voor ze schreef! 

Vormen van Opdringerigheid is de tweede avondvullende voorstelling van Collectief Het Paradijs. De drie aktes worden door drie verschillende regisseurs geregisseerd: Ko van den Bosch, Jacop Ahlbom en Nicole Beutler.  Van den Bosch schreef in opdracht van productiehuis Feikes Huis een nieuwe theatertekst, op voorwaarde dat Collectief Het Paradijs deze dan zou mogen ensceneren. 
 
Openbare ruimte, privésfeer, het eigen hoofd 
Negen personages bevinden zich in een absurde busrit. Door allerlei vormen van opdringerigheid worden de personages gedwongen om zich tot elkaar te verhouden. De busrit komt in een eindeloze bocht tot een crash waarna de personages naar hun privésfeer worden gelanceerd. Maar de opdringerigheid dringt door tot de moderne slaapkamer waar high-tech smart tv’s en andere huishoudapparatuur kunnen worden afgeluisterd en gemanipuleerd. Wanneer zelfs de privésfeer niet meer veilig is voor opdringerigheid heeft de mens nog maar één laatste toevluchtsoord: het eigen hoofd. Hoe veilig is deze plek? 

Vele vormen van opdringerigheid 
Opdringerigheid komt voor in vele gedaantes: van felgekleurde leggings, intense zoete parfums en praatgrage opaatjes tot pushberichten over bomaanslagen, zwartepietendiscussies, wegblokkade protesten en hashtag-me too-aantijgingen. 

Verbinding 
De groep omhelst opdringerigheid als laatste poging tegen de vertrutting van de samenleving. Al jaren klinkt er in de samenleving de oproep tot meer verbinding tussen politiek en burger, tussen glazenplafonds en sloophamers, tussen nieuwe Nederlanders en oude stadsbewoners. Zelfs op Europees vlak lijken de verbindingen kwijt te zijn. Juist in een tijd waarin bijvoorbeeld ‘hashtag-me-too-discussies’, ‘fakenews’ ons steeds meer uit elkaar lijken te drijven hebben we een gezonde dosis opdringerigheid nodig om weer tot elkaar te komen. Want hoe komen we anders aan het nummer van die leuke chick bij de bowling? 

Collectief Het Paradijs 
De groep vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar het in 2018 als klas afstudeerde. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor hetzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit. Dit resulteert in beeldende voorstellingen met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst zeker niet wordt geschuwd.