BEWEGINGSTHEATER

JACK

TENT/Benjamin Kuitenbrouwer

01 December 20:30 Uur
Afgelast
€ 20.00
€ 15.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • JACK
  • JACK

JACK

Concept en regie: Benjamin ‘Monki' Kuitenbrouwer
Muziek: Roel Vermeer 
Spel: Liza van Brakel, Roel Vermeer, Eva Donker

In zijn regiedebuut JACK stript circusmaker Benjamin ‘Monki' Kuitenbrouwer drie disciplines tot op het bot, om ze daarna zorgvuldig weer op te bouwen tot één verhaal: circus, muziek en licht. 

Een muzikant wandelt van instrument naar instrument. Hij plugt en ontplugt kabels om het geluid te krijgen dat hij nodig heeft. De lichtontwerper manipuleert licht en decor door lampen te verhangen en verstellen tijdens de voorstelling. En de jongleur... tsja die jongleert. In haar eigen vloeiende stijl, een mix van acrobatiek, dans en jongleren. Samen creëren ze nieuwe beelden in je gedachtes en live op het podium. 

JACK is een energieke, positieve voorstelling over de samenkomst van drie kunstenaars en de kracht van verhalen vertellen. Met paarse neons, spierwitte jongleerkegels en grommende synthesizers. Want wie zei dat sober saai moest zijn? 

TENT ondersteunt en coacht Monki in een tweejarig traject om zich verder te ontwikkelen als circusmaker. Met JACK sluit hij zijn talentontwikkelingsprogramma af. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. 

Benjamin Kuitenbrouwer
Benjamin Kuitenbrouwer, beter bekend als MONKI, studeerde in 2014 af aan Codarts Circus Arts Rotterdam en ontving voor zijn afstudeer act een beurs van de Vrienden van Codarts. Sindsdien maakte MONKI twee solovoorstellingen en is hij onder deel van het Franse Chinese paal collectief Sous le Manteau. In 2018-2019 stond hij op de CircusNext shortlist. 

Liza van Brakel (Circus & Jongleren)
Liza werd in 2017 genomineerd voor de BNG Bank Circusprijs met haar afstudeer act van Codarts Circus Arts Rotterdam ‘Ain’t no easy way out’. Liza maakt eigen werk en speelt in diverse (internationale) gezelschappen zoals Gandini Juggling en Blame Game. Ze valt op door haar unieke stijl waarin ze jongleren en acrobatiek laat samenkomen. 

Eva Donker (Lichtontwerp & Techniek)
Eva deed de Opleiding Theatertechniek aan de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en werkt sinds 2001 als zelfstandig theatertechnicus, onder andere voor gezelschappen als Opium voor het volk en Huis aan de Werf. Normaal gesproken staat Eva niet op het podium, maar voor JACK maakte zij een uitstapje. 

Roel Vermeer (Muziek & Componist)
Roel Vermeer is muzikant en componist, beter bekend als GOSTO. Hij schrijft en produceert tracks. Zijn soulvolle nummers zijn een mix van triphop, dub en elektronica. Zijn debuutalbum ‘Memory Ivy’ zette hem in één keer op de kaart en in het voorprogramma van onder andere Jamie Lidell en Oscar & the Wolf. 

TENT is het huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem met grenzeloze ambities, vóór en dóór circusmakers met hart voor het vak. Sinds de oprichting in 2010 ondersteunen zij makers in verschillende stadia van hun artistieke ontwikkeling en maakproces. Dit doen zij door verschillende trajecten aan te bieden, variërend van een act op het open podium tot diverse (meerjarige) trajecten. Hiermee investeren zij in een kwalitatief hoogwaardig en divers circusaanbod in Nederland. 

In dit huis beantwoorden ze vragen en bevragen ze antwoorden. Ze onderzoeken en verleggen de grenzen tussen circus en andere kunstdisciplines, waarbij samenwerking op dit vlak wordt gestimuleerd. Ze maken ontmoetingen mogelijk tussen makers onderling, en tussen de maker en het publiek. Als onafhankelijke, stedelijk en landelijk opererende ontwikkelinstelling kan TENT makers met verschillende artistieke, culturele en geografische achtergronden een huis bieden, zolang zij hun werkpraktijk in Nederland hebben. 

01 December 20:30 Uur
Afgelast
€ 20.00
€ 15.50