Nicole Beutler Projects

Our House is on Fire

DANS/BEWEGING

  • Vrijdag
  • 18 /06 Juni
  • 20:30 Uur
  • Beschikbaar
  • 22.00
  • 15.50

Regie, choreografie en concept: Nicole Beutler
Muziek: Gary Shepherd

Greta Thunbergs wereldberoemde uitspraak “our house is on fire!” roept op tot actie en paniek. Maar voelen we paniek? Komen we in actie? De dansvoorstelling OUR HOUSE IS ON FIRE gaat over het verschil tussen begrijpen en daadwerkelijk actie ondernemen. Lukt het ons om haar te horen?

Choreograaf Nicole Beutler zoomt in op deze ene zin: “our house is on fire”. Acht dansers zoeken naar nieuwe manieren om Greta’s urgente boodschap te begrijpen en te versterken. Via dans, muziek, tekst en krachtige beelden laten ze de woorden doordringen tot diep in ons lichaam en ons onderbewuste. De dansers zetten hun hele wezen in om ons deze éne zin te laten voelen tot in onze tenen, in de hoop dat de boodschap uiteindelijk écht tot ons doordringt.

Na het succes van ROLE MODEL maakt Nicole Beutler met OUR HOUSE IS ON FIRE wederom een voorstelling die geschikt is voor alle leeftijden vanaf twaalf jaar

Nicole Beutler bezorgt ons een emotionele klap in het gezicht – maar ook een pijnlijk mooi stuk dat niet urgenter had kunnen zijn. Ik ben niet de enige die de tranen wegveegt nadat het licht is gedoofd.” – Allehanda.se

Nicole Beutler 
Regisseur en choreograaf Nicole Beutler maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, (muziek)theater en beeldende kunst. Al twintig jaar een unieke stem in het Nederlandse danslandschap. Beutlers voorstellingen gaan over actuele thema’s die iedereen aangaan, zoals klimaatverandering. Met Our House Is on Fire spreekt ze tegelijkertijd volwassenen en jongeren aan. Met indrukwekkende beelden, meeslepende muziek en een heldere en minimalistische choreografie, weet Beutler tot de kern van de menselijke ervaring door te dringen en haar publiek diep te raken. In 2018 ontving Beutler de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, de grootste prijs in Nederland voor kwaliteit en diversiteit in de podiumkunsten. 

Reviews

Nicole Beutler bezorgt ons een emotionele klap in het gezicht – maar ook een pijnlijk mooi stuk dat niet urgenter had kunnen zijn. Ik ben niet de enige die de tranen wegveegt nadat het licht is gedoofd.

- Allehanda.se

Een strak vormgegeven cross-over tussen dans, grafische vormgeving en fashion.

- Theaterkrant

Bekijk het volledige programma

Alle programma onderdelen vallen onder onze algemene bezoekersvoorwaarden