FAT: Fazle Shairmahomed

ANALEMMA

FESTIVAL

  • Zondag
  • 27 /06 Juni
  • 21:00 Uur
  • Beschikbaar
  • 7.50

Dit is onderdeel van het Festival van het Andere Theater
Locatie:
Theater Ins Blau, Haagweg 6, Leiden

Credits
Initiator and dancer: Fazle Shairmahomed
Gemaakt in samenwerking met dansers: Devika, Chotoe, Mohamed Boujarra, Paolo Yao, Nadia Bekkers, en Naomie Pieter
Compositie en geluidsontwerp: ..FormerlyKnownAs.

een dekoloniserend club dans ritueel waarin queer mensen van kleur centraal staan .

Een groep van queer mensen van kleur heeft een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd voor een spiritueel proces van dekolonisatie binnen een realiteit waar verschillende voorouders bij elkaar zijn gekomen op pijnlijke wijze. Middels dit club ritueel wordt je uitgenodigd om na te denken over de relatie met je voorouders. Gezamenlijk creëren we een intiem moment, ook al ervaren wij afstand door onze persoonlijke geschiedenis en de hedendaagse realiteit, waarin we geconfronteerd worden met trauma, maar ook met een verlangen naar healing en veerkracht. In het proces van healing hebben wij allemaal een andere positie, en in dit ritueel zullen queer mensen van kleur centraal staan. Hiermee bevragen wij het steunen van elkaar in het proces van dekolonisatie, en in de reflectie op onze gedeelde koloniale geschiedenissen.

Geïnspireerd door islamitische/Sufi tradities van Gnawa, Zar en de draaiende Dervish; Japanse Butoh, Surinaamse Winti, Hindoe rituelen, Bubbling, en Zuid-Afrikaanse Gqom.

Analemma is een queer manifest om rituelen te creëren vanuit hybride identiteiten, en verschillende multiculturele realiteiten, die tot stand zijn gekomen door een pijnlijke geschiedenis en hedendaags kolonialisme.

Festival van het Andere Theater
Ervaar nieuwe vormen van theater in je eigen wijk en het theater. Een ode aan het publiek, de samenleving en het experiment. Bezoek unieke voorstellingen, maak kennis met de makers en stel jezelf de vraag: is dit eigenlijk nog wel theater?

Tijdens het Festival van het andere theater staan we in de wijken De Kooi, De Waard en De Merenwijk in Leiden. Beleef theater door zelf mee te doen. Denk aan een wandeling langs muren, een economische tarotkaartvoorspelling of een dans die je doet door de podcast die je luistert. Meer van de klassieke theaterervaring? Bezoek Theater Ins Blau en Theater De Generator voor bijzondere voorstellingen in de avond.

Het Festival van het Andere Theater ervaar je zaterdag 26 en zondag 27 juni op diverse locaties in Leiden.

Initiatiefnemer Kees van Leeuwen van Theater Ins Blau: “Theater is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Theater neemt je mee. Jij ervaart zelf in het hier en nu wat theater voor jou betekent. Er is geen fout antwoord, want het is jouw antwoord.”
Initiatiefnemer Ioana Tudor van Theater de Generator: “Tijdens het FAT geven we het publiek de hoofdrol, door voorstellingen te programmeren die het publiek letterlijk onderdeel maakt van de voorstelling maar ook door in figuurlijke zin het publiek verantwoordelijk te maken voor wat ze zien.

Ga voor meer informatie naar fatleiden.nl of volg ons op onze social media kanalen.