FAT: Cherella Gessel

Yoniverse

FESTIVAL

  • Zaterdag
  • 26 /06 Juni
  • 19:30 Uur
  • Beschikbaar
  • 10.00

Dit is onderdeel van het Festival van het Andere Theater
Locatie:
Theater de Generator, Middelstegracht 36, Leiden

- Helende hiphop voor black, queer bitches -

Een intiem reinigingsritueel vindt plaats in een alternatief universum. Hier zijn rhymes helende spreuken, is paarse nevel reinigend voor de YONI en worden alle trauma’s en negatieve vibraties weg geschud vanuit het centrum van het lichaam. Yoniversal healing is needed!

Cherella Gessel leeft op de intersectie van afro-Caribisch, vrouw en queer zijn. Dit zorgt regelmatig voor innerlijke conflicten in de westerse, patriarchische, kapitalistische, heteronormatieve, racistische samenleving waarin we leven. We zien hoe Cherella op zoek gaat naar healing en balans voor zichzelf, samen met gelijkgestemden.

Cherella Gessel is een all-round preformer. Zij combineert zowel teksttoneel als fysiek spel - in theater én film - met dans, spoken word, modellenwerk, styling, haarstyling en make-up. In 2014 begon zij haar carrière als acteur, waarbij ze ontdekte dat theater de cohesie zou worden van alle disciplines bij elkaar. Vanuit haar eigen referentiekader begon zij met het maken van losse scenes en performances en werd ze o.a. daarmee onderdeel van verschillende voorstellingen. Bij o.a platformen als Studio West, Bijlmerparktheater, DOX, Likeminds en de internationale Ballroom Scene heeft ze veel kennis opgedaan als makende, fysieke speler, schrijver, spoken word artiest, experimentele danser en meer. Verder was ze ook te zijn bij AYA, IDFA, Fringe Festival Amsterdam, Maas Theater & Dans, Toneelmakerij, Fashionweek Amsterdam, KAF Almere, Frascati Producties, in verschillende (online) magazines, fashion- en muziekvideo’s, nationale en internationale tv-commercials, films, études en fashionprojecten van o.a kunststudenten van academies, op regionale en nationale abri’s, in musea, exposities, theaters over het hele land en meer. Cherella creëert altijd vanuit haar eigen referentiekader en persoonlijke onderwerpen en interesses.

Festival van het Andere Theater
Ervaar nieuwe vormen van theater in je eigen wijk en het theater. Een ode aan het publiek, de samenleving en het experiment. Bezoek unieke voorstellingen, maak kennis met de makers en stel jezelf de vraag: is dit eigenlijk nog wel theater?

Tijdens het Festival van het andere theater staan we in de wijken De Kooi, De Waard en De Merenwijk in Leiden. Beleef theater door zelf mee te doen. Denk aan een wandeling langs muren, een economische tarotkaartvoorspelling of een dans die je doet door de podcast die je luistert. Meer van de klassieke theaterervaring? Bezoek Theater Ins Blau en Theater De Generator voor bijzondere voorstellingen in de avond.

Het Festival van het Andere Theater ervaar je zaterdag 26 en zondag 27 juni op diverse locaties in Leiden.

Initiatiefnemer Kees van Leeuwen van Theater Ins Blau: “Theater is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Theater neemt je mee. Jij ervaart zelf in het hier en nu wat theater voor jou betekent. Er is geen fout antwoord, want het is jouw antwoord.”
Initiatiefnemer Ioana Tudor van Theater de Generator: “Tijdens het FAT geven we het publiek de hoofdrol, door voorstellingen te programmeren die het publiek letterlijk onderdeel maakt van de voorstelling maar ook door in figuurlijke zin het publiek verantwoordelijk te maken voor wat ze zien.

Ga voor meer informatie naar fatleiden.nl of volg ons op onze social media kanalen.