THEATER

Mijn vader

Thomas, Sacha en Jos

25 Januari 20:30 Uur
Afgelast
€ 20.00
€ 15.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • Mijn vader
  • Mijn vader
  • Mijn vader

Mijn vader

Van en door: Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy 
Tekst: Toon Tellegen
Eindregie: Steef de Jong

Een ontroerende en oergeestige voorstelling naar het boek van Toon Tellegen 

Na vier voorstellingen naar zijn werk en een jarenlange samenwerking met meesterverteller Toon Tellegen is Thomas, Sacha en Jos terug met de voorstelling waarmee het voor hen allemaal begon: Mijn Vader. Een absurd, grappig en ontroerend verhaal over het missen van een dierbare. Mijn Vader is niet voor volwassenen óf voor kinderen, maar voor iedereen die gelooft in de troostrijke kracht van fantasie.

Mijn Vader gaat over Jozef, een dromerige jongen met een rijke fantasie. Het verhaal begint op de dag dat hij voor het eerst zijn vader ontmoet. Jozef weet niet wat een vader is en zijn vader heeft daar zelf ook geen duidelijk antwoord op. Maar wat Jozef na een tijdje wél weet, is dat zijn vader de slimste, sterkste, liefste en vooral grootste man van de wereld is, die bovendien alles kan: boeven over een meer keilen, met dieren praten en zo lang worden als hij zelf maar wil. Maar hij kan ook heel gewoon zijn, soms. Of boos of verdrietig. Als hij verdrietig is dan is hele huis ook verdrietig, dan verleppen de schilderijen. Als je dan de kraan opendraait stroomt er treurig water in de gootsteen. Soms is zijn vader weg, voor korte of langere tijd. Tot hij op een dag helemaal verdwenen is. 


 

25 Januari 20:30 Uur
Afgelast
€ 20.00
€ 15.50

REVIEWS VAN Mijn vader

Het is grappig, het is ontroerend, het is poëtisch. Maar bovenal is het een prachtige, fantasierijke verbeelding van de idealisering door een kind van een vader die hij tot mythische proporties laat uitgroeien.

- Theaterkrant

Net als in het werk van Tellegen brengt juist die inventieve eenvoud een grote poëzie voort.

- NRC