THEATER

Dieven

Toneelschuur Producties|Jessy l'Herminez

12 April 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • Dieven

Dieven

Tekst: Dea Loher
Regie: Jessie L’Herminez
Muziek: Pensive Vivifier 
Spel: Nanette Edens, Arthur Harshagen, Nick Livramento Silva, Mara van Vlijmen, Nimuë Walraven, Maurits Wijmenga

Een ontroerende mozaïekvertelling over mensen die proberen hun weg te vinden in het leven

We ontmoeten twaalf personages, wonend aan de rand van een stad. Mensen zoals jij en ik met allemaal hun eigen verhalen en waarheden. Van een jonge uitgehongerde verzekeringsagent, zijn zus die droomt over wolven en hun vader in het bejaardentehuis tot een ambitieuze supermarkt-medewerker, een zwangere tiener en een oude zangeres die haar man mist. Het zijn kleurrijke figuren in een complexe, overweldigende samenleving zonder eenduidige antwoorden. Gedreven door hun verlangens en worstelend met hun angsten proberen ze een manier te vinden om om te gaan met hun leven.

Het werk van regisseur Jessie L’Herminez is omschreven als interessant, gewaagd en betoverend. Na De Stoelen (2021) en Japanse Sprookjes (2023) is dit haar derde regie bij Toneel-schuur Producties. Voor Dieven ensceneert ze deze treurige en komische voorstelling vanuit haar kenmerkende fysieke speelstijl en laat ze zien hoe mensen zich spelend door het leven bewegen.

Denkt u, dat er veel van mijn soort zijn. Mensen zoals ik, die leven, alsof ze niet leefden. Die zich door hun eigen leven heen stelen, voorzichtig en schuw, alsof niets daarvan hen toekomt, alsof ze geen recht hadden, zich erin te bevinden. — Alsof we dieven waren” Dea Loher

De Duitse schrijver Dea Loher is een van de meest toonaangevende toneelschrijvers van dit moment. Haar werk is bekroond met talrijke prijzen, waaronder de Else Lasker Schüler Prijs, de Mülheim Dramatistenprijs en de Bertolt Brecht Prijs. Jessie L’Herminez deelt Lohers liefde voor de ploeterende mens. 

Jessie L'Herminez over Dieven
Dit stuk benadrukt op een fantasievolle manier dat hoewel we allemaal unieke individuen zijn, we meer verbonden zijn dan we ons vaak realiseren. Ik voel sympathie voor de personages en hun verlangen naar zekerheid, controle en een houvast in een onzekere wereld. Toch is het leven er, het beweegt voort, ook zonder begrip, plan of zin.”
 

12 April 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50