THEATER

BOG.2

BOG. en Het Zuidelijk Toneel

20 Mei 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • BOG.2

BOG.2

Van en door: Benjamin Moen, Judith de Joode, Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen
Regie: Peter Sevnaeve
Muziek: SCHNTZL

BOG.2 een nieuwe poging het leven te herstructureren

Tien jaar geleden maakten Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode en Benjamin Moen de voorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren. Een voorstelling waarin ze het gehele leven en al haar vertakkingen probeerden te vatten en de voorstelling die de groep haar naam gaf. 

In 2013 deden ze, als vier twintigers, vanuit een gedeeld verlangen naar overzicht een eerste poging om in één voorstelling het gehele leven te herstructureren. Van geboren worden tot sterven, van zelf je eerste huisdier begraven tot vanachter het raam je kleinkinderen uitzwaaien. De voorstelling ging in première en voor even leek het klaar, maar direct daarna begon het te knagen. Dit was slechts één manier om dit leven te vatten. Om werkelijk iets te vangen van dat ding wat wij ons ‘leven’ noemen, namen ze een radicale keuze. BOG. besloot om elke tien jaar een nieuwe voorstelling te maken, iedere tien jaar een nieuwe poging te doen, totdat de laatste van hen de laatste adem zou uitblazen. 

In 2023 is het zover. Exact tien jaar na hun debuut presenteert BOG. het tweede deel van hun levenswerk over het leven. In een veranderde wereld, met verouderde lijven, geboren kinderen, gestorven familieleden en gekantelde perspectieven doen vier dertigers een nieuwe poging het leven te herstructureren. Het verlangen naar overzicht verdween en de wil om transformaties in kaart te brengen diende zich aan. In een muzikale, talige voorstelling verliest BOG. zich in de veelheid van het bestaan en zoekt zij naar nieuwe structuren in dit altijd veranderende leven.

Je hoeft geen kennis van BOG. 1 te hebben om BOG. 2 te kunnen zien.

Doneer je ervaringen 
Voor het maken van elke voorstelling verzamelt BOG. ervaringen van verschillende mensen om zo het eigen perspectief te overstijgen en een bredere blik op het menszijn te bieden. Tien jaar geleden stuurden vijftig mensen brieven over schakelmomenten in hun leven. Inmiddels heeft BOG. een ledenbestand van ruim 400 mensen. Voor BOG.2 beantwoorden zij vragen, bijvoorbeeld over wat er verandert en wat zich herhaalt in hun leven.  Ook BOG.lid worden? Aanmelden kan via www.bogcollectie.com/#wordlid

Over BOG.
BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen, dramaturg Roos Euwe, zakelijk leider Anne Baltus, PR-medewerker Frédérique Donker en zakelijk assistent Sanne Olijerhoek. Vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen, maakt BOG. compromisloos, eigenzinnig en open theater voor de zoekende mens anno nu.
Met de debuutvoorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren (2013) won BOG. op Theater aan Zee de TAZ KBC Jongtheaterprijs en werden ze genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. De voorstelling vormde het startpunt voor de makers om onder de naam BOG. een collectie te vormen en theatervoorstellingen te maken waaronder MEN. de mening herzien (2014), GOD. (2015), OER. (2016), KID. (2017), Iemand die slaapt (2018) en TAL. (2021). In 2014 werd BOG. bekroond met de BNG Bank Nieuwe Makersprijs. KID. werd bekroond met een Zilveren Krekel. 

20 Mei 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 20.00
€ 15.50