MUZIEKTHEATER

TWO

Lisa Verbeelen|HZT

06 Oktober 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 19.50
€ 15.50

ONTDEK DE VOORSTELLING

  • TWO

TWO

Regie: Suze Milius

TWO.  is not a solo by Lisa Verbelen and Hendrik Lasure 

I read in a book  
thinking is a form of feeling  
and feeling is a form of thinking 
I was so happy to know  
there are not only two ends of the line 
not only two ends of the road 
that you can be both 
that things can be found in between things  

Na haar solo’s ONE. en ALL. maakt Lisa Verbelen dit keer geen solo.  
In TWO. vormt ze een duo samen met gelauwerd jazzmuzikant Hendrik Lasure.  
Vertrekkend vanuit het thema tegenstellingen en geïnspireerd door het taoïsme en hiphop maken Lisa en Hendrik samen een muziekalbum en met regisseur Suze Milius een theatraal concert.  
TWO. is een oefening om het denken in tegenstellingen om te draaien en te ervaren wat er zich tussen twee uitersten bevindt.  
Verwacht een muzikaal en theatraal concert, woorden én muziek die je voelt én denkt, even hard als zacht, net zo donker als licht, met rook en vuur, water in de woestijn, niet lelijk, niet mooi, helemaal yin en yang, over you and me.  

Over Lisa 
Lisa Verbelen (Borgerhout, 1988) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht, afdeling Performance en volgde de master muziektheater T.I.M.E. (Koninklijk Conservatorium Den Haag).  
Na ONE. solo by Lisa Verbelen (2015) en ALL. solo by Lisa Verbelen (2019) maakt Lisa met TWO. haar derde solo binnen BOG., de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa zelf. Vanuit de overtuiging dat we moeten zoeken naar wat ons als mensen bindt zonder de waarde van het verschil uit het oog te verliezen, maakt BOG. compromisloos, eigenzinnig en open theater voor de zoekende mens anno nu.  

Over Hendrik  
Hendrik Lasure (Brugge, 1997) studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij in 2017 afstudeerde met een Toots Thielemans Jazz Award. 
Hendrik is een muzikale duizendpoot die kan je kennen van zijn band SCHNTZL, zijn ensemble Warm Bad, het trio Thunderblender, APQ, Bombataz of in de band van An Pierlé. 
SCHNTZL, het duo waarmee hij samen met Casper Van De Velde al meermaals prijzen wegkaapte, wordt geroemd voor zijn eigenzinnige idioom dat verwijst naar het minimalisme van Wim Mertens en Philip Glass, verrijkt met hedendaagse elektronische elementen en improvisatie.  Voor het album Garden Head van Warm Bad werd Hendrik bekroond met de Sabam Jazz Award. Ook schrijft Hendrik muziek voor film en theater, waaronder de voorstelling Talkshow (2018) van Suze Milius waar Lisa in speelde. Uit deze samenwerking groeide de wens om eens intensiever samen te werken en elkaars taal te leren kennen. Zodoende beginnen we vol goede moed aan TWO

Het Zuidelijk Toneel 
Bij Het Zuidelijk Toneel leer je jezelf kennen. In voorstellingen en projecten ontmoet je de wereld, ontdek je nieuwe inzichten en word je verrast. Wij zetten theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. 
Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. 
Piet Menu staat als curator en initiator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider & regisseur Sarah Moeremans en Ilrish Kensenhuis, hoofd educatie & publiekswerking en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen we de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten. 
Wij bieden zoekende mensen nieuwe vergezichten door een portie creativiteit aan de werkelijkheid toe te voegen. In 2022-2023 werkt Het Zuidelijk Toneel oa. rondom het thema Normaal. 

In samenwerking met De Grote Post  

Met steun van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting Melanie 

Met dank aan Ballhaus Ost, De Pianofabriek, De Brakke Grond 

06 Oktober 20:30 Uur
Beschikbaar
€ 19.50
€ 15.50