Ubit Iskandar

The Golden Fruit

Gastprogramma

donderdag
6 juli
20:00 uur

Choreografie: Ubit Iskandar

Spel: Christoph Eberl, Soetkin Jacobs, Michael Sastrowitomo

In het kader van "350 jaar Vrede van Breda" is vanaf 1 juni de voorstelling The Golden Fruit te zien in diverse VOC-steden door het land. Michael Sastrowitomo (o.a. Scapino & Internationaal Dans Theater) danst naast Soetkin Jacobs (o.a. Internationaal Dans Theater) en Christoph Eberl (Danshuis Haarlem) in een choreografie van Ubit Iskandar.

In The Golden Fruit wordt de grote invloed van Indonesische dans op westerse Klassiek Ballet onderzocht. Culturele uitwisseling gebeurde aan het Franse hof in de tijd dat Louis XIV onderhandelaar was tussen de Nederlanders en de Britten in de Vrede van Breda. Daarbij werden de Indonesische Banda-eilanden verruild voor Manhattan en kregen de Nederlanders het monopolie op nootmuskaat.

De dansvoorstelling vertelt het verhaal van twee mannen uit twee werelden in strijd met elkaar om het bezit van nootmuskaat. Maar tijdens de wrijving en door liefde vinden ze hun gezamenlijke historie. In de voorstelling wordt zowel traditionele als moderne muziek gebruikt.

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal

Meer Gastprogramma

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer avondkassa: (071) 5141780
Open vanaf een uur voor de voorstelling tot aanvang.

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau