Booi Kluiving / De Nieuwe Oost

Blue Monday: KEK

Blue Monday

maandag
17 december
20:30 uur

Tekst: Booi Kluiving en Tom Jansen

Spel: Booi Kluiving en Sara Miguelote

Waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt

Vanuit de frustratie over de Amerikaanse verkiezingen, dook theatermaker Booi Kluiving als alterego Anon onder in de rechtse internetsubcultuur. Langzamerhand wordt hij er steeds meer ingetrokken en is hij het steeds vaker oneens met de ‘linkse bubbel’ waarin hij zich gewoonlijk begeeft.

Waarom is het grappig om op Trump te stemmen? Wat gebeurt er als je van alles een grap maakt? Waarom is het leuk om fakenews te produceren? Waar rechts in Amerika vaak werd vertegenwoordigd door oudere conservatieve mannen blijkt er nu een groep jongeren op het internet te zijn opgestaan die vaak voor de grap hun extreem rechtse ideologieën verspreiden. Maar wat gebeurd er als die grap de werkelijkheid wordt?

Anon raakt zo verzeild in deze wereld dat hij niet meer weet of hij de grappen maakt om te provoceren of dat hij echt extreemrechts aan het worden is. Totdat hij voor een keuze komt te staan en verantwoordelijkheid moet nemen voor de gevolgen van zijn acties.

De voorstelling KEK is geschreven door Booi Kluiving (vierdejaars ArtEZ Toneelschool) en wordt uitgevoerd door hem en danseres Sara Miguelote (derdejaars ArtEZ Dans). Voor de voorstelling heeft Booi samen met acteur en schrijver Tom Jansen (Vox Populi, SCHADE/schade) een maand lang in Frankrijk geschreven. Het resultaat hiervan is een multidisciplinaire voorstelling over de dubbelzinnige verhouding van de jonge generatie met het internet. Bio Booi Kluiving (23) is een theatermaker die vanuit persoonlijke fascinaties voorstellingen maakt over grote maatschappelijke onderwerpen. Hij gelooft dat het theater – als vrijplaats voor ons collectieve gedachtegoed – de juiste plaats is om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doet hij door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden, standpunten die tegen de norm ingaan om zo taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden.

Hij zoekt hierbij naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hierbij elementen van Spoken Word en online media. Momenteel zit Booi in het vierde jaar van de Toneelschool in Arnhem. Tijdens zijn studie heeft hij onder andere in de voorstelling ‘Normale Gewone Mensen’ van Toneelgroep Oostpool gespeeld. Vorig jaar speelde hij zijn zelfgeschreven solo ‘Plastic’, een cross-over tussen spoken-word en een klassieke theatertekst, onder andere in Theater aan de Rijn, Theater Kikker en (tijdens het Fringe-Festival) in Theater Bellevue. Bij De Nieuwe Oost maakte hij zijn voorstelling KEK, een voorstelling die de vraag waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt probeert te beantwoorden.

Deze voorstelling is ook als onderdeel van een serie te bestellen:


Blue Monday serie 2018-2019

  • Inbegrepen data
  • 15 april 201920:30 uur
  • 18 februari 201920:30 uur
  • 20 mei 201920:30 uur
  • 18 maart 201920:30 uur
  • 17 december 201820:30 uur
  • 21 januari 201920:30 uur
Type
Aantal
Prijs
Totaal

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Blue Monday

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau