Øystein Johansen / Bunnyhead Productions

B & K 4ever

Theater

woensdag
6 februari
20:30 uur

Regie: Øystein Johansen

Spel: Tessa Friedrich, Marius Mensink

"Narcissus so himself forsook, and died to kiss his shadow in his brook"  Venus & Adonis - William Shakespeare

B & K 4ever is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van seriemoordenaars Paul Bernardo en Karla Homolka (Toronto, Canada). Voor de buitenwereld waren Paul en Karla het perfecte koppel. Amper drie maanden nadat ze elkaar leerde kennen begon het stel aan een reeks gruwelijke verkrachtingen en moorden. Ze namen al hun daden op. Dit filmmateriaal zou later een belangrijke rol spelen in hun veroordeling. Tot op de dag van vandaag stelt Paul dat hij nooit iemand heeft vermoord.

In B & K 4ever wordt het menselijke instinct en de hang naar wreedheid onder de loep genomen. De focus ligt op de mechanismes van plezier en lust die verbonden zijn met het ervaren en toebrengen van pijn en op de machtsrelaties die hierbij tot stand komen. Øystein Johansen onderzoekt in deze voorstelling de machtspelletjes tussen de mensen die bij deze gruwelijke daden betrokken waren: Paul, Karla en het slachtoffer. Hoe kan iemand controle krijgen over iemand anders en wat gebeurt er wanneer de zoektocht naar macht allesoverheersend wordt?

Het script is losjes gebaseerd op Venus & Adonis van William Shakespeare.

Een coproductie met De Nieuwe Oost, School van Gaasbeek en Black Box.

Øystein Johansen (1982) groeide op in het kleine, sprookjesachtige dorp Heidal in Noorwegen. Een rustige plek met veel natuur en oude huizen met gras dat op de daken groeit. Als gevolg van het opgroeien in zo’n dorp, ervaarde Johansen een grote mate van isolatie. De rode draad in zijn werk is dan ook een fascinatie voor isolatie en menselijk instinct. Door onduidelijke bewegingen en impulsieve reacties te vermijden, gebruikt Johansen specifieke beperkingen en frames voor de impulsieve beweging van zijn performer. "Zijn werk is niet alledaags. Het is intelligent en komisch, maar van de absurde en angstaanjagende soort " - Top Naeff jury

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Theater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau