Sheyda Darab

Treasuries of Mysteries

Dans

donderdag
22 november
20:30 uur

Choreografie: Sheyda Darab

Spel: Sheyda Darab

OUT OF THE BOX HIP HOP DANSTHEATER SOLO VAN MAKER SHEYDA DARAB

Sheyda Darab’s nieuwste danstheater solo Treasuries of Mysteries gaat in op de rijkdom die we in onze diepste diepten allemaal bezitten. Van schatten die we verborgen houden tot schatten die we laten zien en schatten die we zien in de ander.

Sheyda verdiende door de jaren haar strepen in de danswereld als danseres bij onder andere Danstheater Aya, Scapino Ballet, Nike en Juste Deboute en maker bij Dansmakers, Korzo, Theater der Jungen Welt en X Pats Casablanca. Ze choreografeerde voor de Amsterdam Fashion Week Mercedes-Benz en gaf les in binnen en buitenland – van België tot China bij o.a. Lucia Marthas, Codarts en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Sheyda benadert Hip Hop Theater als verlengstuk van het woord. In een combinatie van zelfgeschreven poëzie, ‘spoken word’ en het 12e eeuwse gedicht 'The Treasury of Mysteries' van de Iraanse dichter Nizami Ganjavi gaat de danstheatermaakster bewust in dialoog met zichzelf en het publiek.

In Treasuries of Mysteries neemt ze ons mee in een contrasterende zoektocht naar de schatten in stilstaand beeld, slow motion, storytelling, muziek en explosieve dans – met als gevolg een nieuwe bewegingstaal waarin verschillende straat-en clubstijlen als Hip Hop, Krump, House, Waacking, Popping, Sabar en Butoh elkaar vinden.

Sheyda – ‘Ik dans als een dichter vanuit mijn binnenste om de kijker aan het denken te zetten vanuit deze ‘intrinsic flow’. Zo ben ik in staat dezelfde boodschap te vertalen in zowel een snelle ‘battle run' als een langere voorstelling.
Daarnaast ben ik op zoek naar manieren om de verborgen schatten die in elk van ons schuilen te openbaren zodat we ‘hokjesdenken’ op basis van één element kunnen voorkomen en alles dat we als mens zijn kunnen integreren.

Bij Hip Hop Theater wordt door de gevestigde orde en het Nederlandse publiek overigens al snel gedacht aan acrobatiek. Ook dat soort voordelen probeer ik te ontsluieren in de hoop dat Hip Hop Theater als volwassen genre een plek krijgt in de Hip Hop battle cultuur, de choreografiewereld, maar ook op TV.

Ik zie samensmelting als de fundering voor vernieuwing in het choreografielandschap en hoop ooit een 'House of Hip Hop Theatre' te openen dat dit idee vertegenwoordigd. In dat licht ben ik de belichaming van deze samensmelting. Simpelweg Sheyda, dat ben ik.’

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Meer Dans

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau