De Hollanders

Red Matter

Theater

vrijdag
6 april
20:30 uur

Regie: Joost van Hezik

Tekst: Daan Windhorst

Spel: Thomas Höppener, Imke Smit e.a.

Red Matter is een voorstelling over het hedendaagse wilde westen en zijn cowboys: het (dark) internet en zijn hackers. Een voorstelling over vrijgevochten hacktivisten in de wetteloze wereld van het deep web.

Na samenwerkingen met o.a. Arnon Grunberg, Arthur Japin en Spinvis slaan De Hollanders nu de handen ineen met (toneel)schrijver en satiricus bij de Correspondent: Daan Windhorst. Samen vertellen ze het verhaal van drie jonge hackers die zich - niet geremd door landsgrenzen, tijd en regels – verzetten tegen mainstream media, corrupte overheden en kapitalisme. Ze komen erachter dat er een gecensureerd stukje Nederland is op Google Maps waar zich ogenschijnlijk alleen de christelijke basisschool Wakersduin bevindt. Langzaam ontrafelen de hackers een complot waarvan ze de wereld deelgenoot willen maken. Want wat ligt er precies verscholen in Wakersduin? En waarom verzamelden de kinderen in 2009 oude televisiesets in voor “een goed doel”?

De Hollanders vragen zich af wat in dit - donkere - web vol trolls, hackers, fake news, complottheorieën, afluisterpraktijken, privacy schendingen en algoritmische dwaalsporen nu eigenlijk de spelregels zijn. Draag je als vrijheidsstrijder verantwoordelijkheid voor de gevolgen van je acties of heiligt het doel alle middelen? En waar laat de virtuele wereld zijn sporen achter in de analoge realiteit, in de ‘echte’ wereld?

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP
Rolstoel
Totaal

Meer Theater

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer avondkassa: (071) 5141780
Open vanaf een uur voor de voorstelling tot aanvang.

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau