Het Zuidelijk Toneel

Zeventien

JONGEREN

donderdag
7 februari
20:30 uur

Regie: Eva Line de Boer

Muziek: Harpo ’t Hart

Spel: Seyda Bahadin, Elem Çilingir, Ayisha Siddiqi, Tugçe Yavuz en Sanaz Mohammadi

Vijf moslimmeiden op een leeftijd waar je tussen alles in zit

Zeventien, de leeftijd waarop je tussen alles in zit, op de drempel van meisje naar vrouw. Wegens succes verlengd: de gelijknamige voorstelling, waarin vijf (moslim)meiden naar de ideale manier zoeken om zichzelf en hun dromen in beeld te brengen. Verdwaald tussen verschillende culturen gaan Ayisha, Elem, Seyda, Tugçe en Sanaz op zoek naar wie ze zijn, welke film hun leven het dichtst benadert en hoe ze het liefst gezien worden.

Regisseur Eva Line de Boer liet zich voor Zeventien uitdagen om de esthetiek van de jongeren over te nemen en haar eigen waarden en ideeën over theater opnieuw tegen het licht te houden. Het leverde veel enthousiaste reacties op. De Theaterkrant: “Integer, relevant en kwetsbaar. Daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen.”

Jos Schuring in tijdschrift Scènes: “Het mooiste moment in Zeventien is wanneer Tugçe Yavuz vertelt hoe ze zich wapent na weer een terroristische aanslag waar moslims bij zijn betrokken. Na het bloedbad in Manchester moet ze de volgende dag naar school. ‘Ik begin thuis al een muur te bouwen. En dan begin ik met mijn karwei om iedereen te begrijpen. Ik moet dat telkens weer doen. En ik zal het blijven doen.’ De zaal is muisstil.”

Bezoeker Jolanda Dooren, docent maatschappijleer: “Wat een geweldige voorstelling. Ik worstel regelmatig in mijn klas met botsingen, voordoordelen en het onbegrip tussen mijn autochtone en allochtone leerlingen. Zeker als er weer iets vreselijks in de wereld gebeurt. Dan zou ik het verhaal van Tugçe willen laten zien. Stel jezelf een doel en ga ervoor, de toekomst is van jullie. Deze voorstelling zouden alle pubers in Nederland moeten zien.”

Type
Aantal
Prijs
Normaal
CJP/Student
Rolstoel
Totaal
Uitverkocht
Afgelast

Geen resultaten

Helaas, er zijn nog geen voorstellingen in deze maand of voor dit genre bekend.
Kies een andere maand, genre of om het volledige actuele programma te bekijken.

 

Social Media

Mijn Account

Nieuwsbrief

 

*Verplicht veld

Contact

Theater Ins Blau
Haagweg 6
2311 AA Leiden
T. (071) 5144614
info@theaterinsblau.nl

Telefoonnummer Kassa:
071-5141780
Open werkdagen van 13.00u tot 17.00u
En een uur voor aanvang van de voorstelling

Inschrijfnummer KvK: 41166221

Design: Zabriski Leiden - Development: Studio Projectie

© Theater Ins Blau